До будь-якого столу: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво дав рецепт домашніх картопляних чіпсів
Беззмінний суддя "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво розповів разом із Ольгою Мартиновською, як зробити смачну та легку закуску до столу, секрет якої у хрусткій скоринці.
Інгредієнти:
- Картопля – 450 г
- Підсолена вода для варіння
- Сіль – 1 год.
- Чорний мелений перець – до смаку
- Копченая паприка – 1 ст.л.
- Оливкова олія – 1 ст.л.
- Борошно - 1 ч.л.
- Сухий часник, ароматні трави та перець чилі – за бажанням
Приготування:
Очистіть картоплю, наріжте її кубиками і відваріть у підсоленій воді, нехай вона розм'якне злегка, порадив "Мастер Шеф" Хіменес-Браво. Злийте воду і перетворите картоплю на пюре.
У картопляне пюре додайте спеції, сіль, оливкову олію та ретельно перемішайте. Розігрійте духовку до 160 °C.
"Мастер Шеф" Хіменес-Браво розповідає, далі застелите лист пергаментом. Викладайте по 1 столовій ложці картопляного пюре на лист, формуючи невеликі круглі коржики. Зверху накрийте ще одним листом пергаменту та розрівняйте пюре за допомогою склянки або качалки.
Випікайте протягом 20-30 хвилин, поки краї чіпсів не підрум'яняться і не відстануть від пергаменту, дала ще одна порада "Мастер Шеф" Хіменес-Браво. Потім просто дайте чіпсам охолонути і подавайте до столу.