До будь-якого столу: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт маринованих грибів, робляться дуже просто
Зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла у соціальній мережі, як зробити смачні мариновані гриби, які підійдуть до будь-якого столу.
Інгредієнти:
- Печериці – 500 г
- Вода - 500 мл
- Сіль - 2 ч. л.
- Цукор - 1 ч.л.
- Рослинна олія – 50 г
- Часник - 3 зубчики
- Лавровий лист – 3 шт.
- Оцет столовий 9% (або яблучний) – 2 ст.
- Чорний перець горошком – 15 шт.
Інструкції:
У каструлю налийте воду і додайте оцет, сіль, цукор, олію, лавровий лист, чорний перець і подрібнений часник, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Доведіть маринад до кипіння.
Поки маринад готується, промийте печериці.
Залийте печериці водою і додайте 2 ст. л. борошна, добре розмішайте.
"Мастер Шеф" Литвинова розповідає, далі киньте промиті печериці в киплячий маринад.
Коли розсіл знову закипить, зменшіть вогонь і дайте печерицям залишити на малому вогні під кришкою 7-10 хвилин.
Закрийте кришкою та залиште на ніч у холодильнику, краще на добу.
Наступного дня печериці будуть готові до вживання. Можна їсти одразу, але вони ще смачніші, якщо настояться, радить "Мастер Шеф" Литвинова.
Переможниця "Майстер Шеф" дала рецепт легкого десерту із полуницею.
Як швидко замаринувати цибулю: шеф-кухар дав рецепт універсальної закуски.
Найкраще майонезу: фіналістка "Майстер Шеф" поділилася рецептами смачних заправок та соусів.