Добре посоліть: "Мастер Шеф" Глинська поділилася смачним рецептом картопляно-м'ясного пирога
Цього разу на своїй сторінці в Instagram зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська розповіла, як приготувати смачну страву, яка сподобається кожному за столом.
Інгредієнти:
тісто:
- 200 мл молока
- 10 г цукру
- 5 г солі
- 360 г борошна
- 5 г дріжджів швидкорозчинних
- 30 мл олії
Додатково:
- 1 жовток
- 10 мл молока
Начинка:
- 500 г відвареної картоплі
- 500 г яловичого фаршу
- 3 цибулини
- Сіль перець
- Олія для смаження
Приготування:
Для тесту:
У молоко додати цукор, потім внести борошно з дріжджами та сіллю. Замісити тісто, ділиться "Майстер Шеф" Глинська.
Соняшникову олію додати в тісто, добре перемішати.
Тісто залишити на 1:00 в теплому місці для підйому.
Для начинки:
Обсмажити цибулю на олії, потім додати фарш, сіль, перець, і злегка обсмажити.
"Мастер Шеф" Глинська додає, картоплю відварити, нарізати невеликими шматочками, потім з'єднати з фаршем. Дати начинці охолонути.
Складання та випікання:
Розділити тісто на дві частини, одну трохи більше за іншу.
На столі, змащеному олією, розкотити більшу частину тіста.
Викласти начинку, закрити другим шаром тіста, скріпивши краї. Зробити отвір центром.
Покрити пиріг рушником або плівкою, залишити на 30 хвилин, радить "Мастер Шеф" Глинська. Змішати жовток із молоком і змастити пиріг.
Випікати за 180 градусів протягом 30 хвилин. Вийняти з духовки, знову покрити рушником та залишити на 15 хвилин.