Додайте трішки сиру: переможниця "Мастер Шеф" дала покращений рецепт шоколадного брауні
У себе в Instagram переможниця шоу "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна показала, як приготувати насичене шоколадне брауні з пікантною ноткою – сиром із пліснявою.
"Це точно найсмачніший брауні в моєму житті, зберігайте, готуйте, бо це приголомшливо", – радить переможниця "Мастер Шеф".
Для приготування брауні "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна використала:
- шоколад темний - 200 г
- вершкове масло 82,5% - 75 г
- цукор - 310 г
- яйця - 3 шт.
- олія - 40 г
- сіль - 1/4 ч.л.
- ванільний екстракт - 1 ч.л.
- борошно - 75 г
- какао-порошок - 50 г
- сир із пліснявою (камбоцола або інший) - за смаком
На паровій бані, щоб вода не торткалася дна миски, розтоплюємо шоколад разом із вершковим маслом. Даємо розтопленому шоколаду трішки охолонути.
Яйця з цукром "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна збиває до піни та розчинення цукру. Після цього додаємо олію, сіль, ваніль, а також розтоплений шоколад (він не має бути гарячим) і перемішуємо.
Слідом додаємо просіяне борошно, какао-порошок і лопаткою акуратно перемішуємо шоколадну масу до однорідності.
"Мастер Шеф" Валерія Матрохіна для приготування брауні використала форму розміром 20х20 см. У форму, застелену пергаментом, виливаємо шоколадне тісто та розрівнюємо його, а зверху додаємо шматочки сиру з пліснявою.
Випікати брауні треба в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25-30 хвилин. Зірка "Мастер Шеф" відзначила, що одразу після випікання брауні буде майже рідким, але коли охолоне, стане щільнішим.