Домашні глазуровані сирки: корисна альтернатива магазинним солодощам
Авторка кулінарного блогу та фудблогер Валерія Велігура розповіла, як зробити смачні домашні сирки в глазурі.
Ці домашні глазуровані сирки з ніжною сирною масою та шоколадною глазур'ю — чудова альтернатива покупним солодощам. Вони не тільки смачніші, а й корисніші!
Інгредієнти (на 7-8 шт.):
Для сирків:
- 400 г кисломолочного сиру
- 40 г вершкового масла
- 40 г цукрової пудри
- Дрібка солі
Для начинки:
- 100 г ягід (свіжих чи розморожених)
- 20 г цукру
- 10 г кукурудзяного крохмалю
- 1 ч. л. лимонного соку
Для глазурі:
- 200 г молочного шоколаду
- 30 мл рослинної олії
Приготування:
У невеликій каструлі змішайте цукор із кукурудзяним крохмалем і додайте ягоди разом із лимонним соком. Варіть на середньому вогні, постійно помішуючи, до загусання. Охолодіть начинку і покладіть її в кондитерський мішок або пакет.
У глибокій мисці змішайте сир, м'яке вершкове масло, цукрову пудру і дрібку солі. Збийте масу блендером до однорідності. Якщо суміш виявиться рідкою, охолодіть її в морозильнику. Перекладіть сирну масу в кондитерський мішок чи пакет.
Сформуйте сирки за допомогою силіконової форми або харчової плівки, як показано у відео. До центру кожного сирку додайте начинку. Помістіть сирки в морозилку на 2-3 години до заморозки.
Розтопіть шоколад з олією на водяній бані чи мікрохвильовій печі. Вставте в заморожені сирки шпажки або зубочистки, потім занурюйте кожен сирок у глазур, використовуючи високу вузьку склянку для зручності. Після цього прикрашайте на свій смак і викладайте на пергамент.
Покладіть готові сирки в холодильник на 1-2 години для розморожування.