Домашня куряча ковбаса: натурально, корисно та смачно
Цього разу у соціальній мережі фудблогер Наталія Жук поділилася рецептом смачної та простої домашньої ковбаси.
У цьому рецепті використовується куряче філе, трохи спецій та вершки для соковитості. Простий та швидкий спосіб приготувати натуральну домашню ковбасу, яка сподобається всій родині.
Інгредієнти:
- 800 г курячого філе
- 6 філе стегон
- 1 ½ год. л. рік
- ч. л. чорного перцю
- 1 ч. л. сушеного часнику
- 150 мл вершків (10%)
- Паприка для посыпки
Спосіб приготування:
Подрібніть куряче філе на м'ясорубці або в блендері до фаршу. Окремо дрібно наріжте філе зі стегна і додайте у фарш. Посоліть, поперчіть, додайте сушений часник і вершки. Ретельно перемішайте.
Накрийте миску з фаршем харчовою плівкою та відправте в холодильник на 3–4 години. Розріжте рукав для запікання на смуги, посипте паприкою та викладіть половину м'ясної суміші. Розрівняйте руками, щоб не залишилося порожнеч, присипте паприкою зверху та скрутіть у щільну ковбаску. Повторіть з м'ясом, що залишилося.
Розігрійте духовку до 180 °C і випікайте ковбасу протягом 45-50 хвилин. Після закінчення випікання залиште ковбасу у вимкненій духовці ще на 30 хвилин. Дайте ковбасі охолонути, щоб вона краще тримала форму, а потім нарізайте.