Домашняя фруктовая пастила: простой рецепт от шеф-повара Татьяны Литвиновой

Домашняя фруктовая пастила: простой рецепт от шеф-повара Татьяны Литвиновой

Шеф-повар и ресторатор Татьяна Литвинова приглашает Вас приготовить натуральную фруктовую пастилу, которая станет идеальным перекусом для детей и взрослых.

Чтобы повторить рецепт Литвиновой, подготовьте следующие ингредиенты:

  • 300 г яблок
  • 200 г груш
  • 100 г слив
  • 100 г малины (или клубники)
  • Листья свежей мяты (по желанию)
  • Щепотка корицы (для сливовой пастилы)
  • 1-2 ст. ложки меда (если кислые фрукты)

Очистите яблоки и груши от кожуры, удалите сердцевину. Нарежьте фрукты и уложите в кастрюлю с небольшим количеством воды. Готовьте под крышкой к мягкости, после чего измельчите блендером до однородного пюре.

Для сливовой пастилы используйте 20% сливового пюре и 80% яблочного. Для грушевой – 40% грушевого и 60% яблочного. Для малиновой пастилы – 30% малинового и 70% яблочного пюре.

Подготовьте противень, застелив его пергаментом. Равномерно распределите фруктовое пюре, толщина пласта должна быть около 0,5 см. Если вы хотите, можно добавить свежую мяту или кусочки клубники для декора.

Высушивайте в электросушилке или духовке при температуре 50-70°C до полной готовности, примерно 5-8 часов. Пастила готова, когда она эластичная и не прилипает к рукам.

Готовую пастилу нарежьте на полоски или сверните в трубочки. Храните в герметичной упаковке в темном месте.

Попробуйте это рецепт от Татьяны Литвиновой и наслаждайтесь натуральными вкусами пастилы!

Поділитися сюжетом

Останні новини

Українці почали отримувати третю платіжку за газ: в Газмережі розповіли, як часто вона буде надходити

Навчання у школах на грані колапсу: молодь не хоче навчати дітей

"Приставили пістолет до шиї": в Полтаві напали на блогера Ніколаса Карму

Як в Україні отримати повну суму субсидії: інструкція на весь опалювальний сезон

Як і чим потрібно підгодувати яблуні у жовтні: найдієвіші поради садівників

Макс Барських розповів про створення сім'ї та народження первістка: 5 років тому був не готовий

Росіяни атакували Київ: подробиці повітряного нальоту

Заплатите за сусіда, який багато миється: українцям розповіли, як вони "закривають" комуналку комусь із дому

Домашня гранола з родзинками та ягодами: рецепт корисного сніданку від зірки "Майстер Шеф"

ISW: Путін не бажає миритися зі зниженням інтенсивності російських бойових дій в Україні

Грип, застуда, ГРВІ і навіть коронавірус: як захиститися під час сезонних хвороб та карантину

Пенсія 60 тис. грн. та мільйони на рахунках перебувають у дружини ректора Львівської політехніки Юрія Бобала

На Харківщині жінка працювала на окупантів, щоб доглядати за матір'ю: її притягнули до суду

Не дайте салу зіпсуватися: як правильно зберігати улюблений продукт

Отримає кожен учень: школярів чекають нові правила