Домашній грушевий пиріг: простий рецепт з горіхами та шоколадом
Учасниця суперфіналу кулінарного шоу "МастерШеф" Ольга Рябенко поділилася швидким рецептом осіннього пирога з грушами.
Цей пиріг порадує насиченим смаком, чудово підійде для затишного чаювання та при цьому його готуватиме одне задоволення.
Інгредієнти:
- Груші – 3 шт.
- Яйця - 3 шт.
- Коричневий цукор - 150 г
- Вершкове масло - 150 г
- Борошно - 150 г
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Волоські горіхи - 100 г
- Шоколад - 140 г
Приготування:
Груші наріжте невеликими кубиками. Горіхи подрібніть ножем, а шоколад поламайте на дрібні шматочки. У мисці збийте яйця з цукром до пишної світлої маси.
Розтопіть масло і трохи остудіть. Влийте його в яєчну суміш, перемішуючи на середній швидкості. Просійте борошно з розпушувачем і додайте в тісто, акуратно розмішуючи.
Всипте в тісто горіхи, шоколад та груші. Лопаткою чи ложкою рівномірно розподіліть добавки у суміші.
Перекладіть тісто у форму, застелену пергаментом, та розрівняйте. Випікайте при 180°C близько 40 хвилин, поки верх не підрум'яниться. За бажання можете ще трохи потримати в духовці, якщо любите хрустку скоринку.
Дайте пиріг трохи охолонути перед подачею.