Домашній майонез за 3 хвилини: переможець "Мастер Шеф" дав простий рецепт ідеального соусу
Цього разу на своїй сторінці в Instagram зірка шоу "Мастер Шеф" Вадим Бжезинський показав, як самостійно приготувати майонез за 3 хвилини.
Майонез – найпопулярніший соус в українській домашній кухні. Без нього неможливо уявити святкові салати, намазки на хліб та багато запечених страв. Але зовсім не обовʼязково купувати майонез, адже він готується елементарно, дуже швидко та з простих інгредієнтів, а на смак виходить ще кращим.
"Даю тисячу відсотків - смачніше і корисніше магазинного", – радить Пава з "Мастер Шеф".
Для цього рецепту переможець "Мастер Шеф" бере такі інгредієнти:
- олія - 300 мл
- яйце - 2 шт.
- часник - 0.5 зуб.
- лимонний сік - 2 ч.л.
- гірчиця - 2 ч.л.
- сіль, перець
Якщо ви хочете, щоб майонез вийшов погустіше, Пава з "Мастер Шеф" радить додавати на 70 мл олії менше.
У чашу занурювального блендера зірка "Мастер Шеф" відправляє яйця, півзубчика часника, лимонний сік і гірчицю, додає сіль, перець і починає збивати, додаючи тоненькою цівочкою олію. Збиваємо, не зупиняючись, поки не отримаємо консистенцію майонезу.
Учасниця дванадцятого сезону «Мастер Шеф» Ольга Рябенко розповідала, що до готового майонезу можна додавати багато різних продуктів, наприклад, часник, діжонську гірчицю, зелень, паприку, маслини, вялені томати – буде ще смачніше.