Дуже корисно та смачно: Наталія Могилевська дала рецепт капустяного квасу

Дуже корисно та смачно: Наталія Могилевська дала рецепт капустяного квасу

Наталія Могилевська розповіла про користь капустяного квасу, який також називають реджувелак, і як просто його можна приготувати в домашніх умовах.

Могилевська розповіла, що це природний пробіотик, який працює краще за будь-які таблетки. Іноді його можна пити просто замість води, а для смаку та кольору Наталія Могилевська пропонує додавати буряк.

Щоб приготувати капустяний квас, Наталія Могилевська використовує такі інгредієнти (на трилітрову банку):

  • капуста білокачанна (не молода) - 900 г
  • буряк - 300 г
  • вода чиста - 1,5 л

Капусту та очищений буряк Наталія Могилевська нарізає на досить крупні шматки.

Трилітрову банку попередньо треба промити гарячою водою, а потім ще кілька разів прополоскати її в окропі. В банку викладаємо всю капусту та буряк, заливаємо все 1,5 л води та перемішуємо.

Банку Наталія Могилевська накриває складеною в чотири рази марлею та резинкою фіксує її на горлечку. Щоб отримати капустяний квас, лишаємо банку на 4-5 діб у теплому місці (температура в ідеалі від 18 до 25 градусів).

Кожного дня по кілька разів треба перемішувати овочі в банці. Могилевська також відзначила, що якщо температура буде вищою, то і квас приготується швидше.

Готовий капустяний квас проціджуємо, переливаємо в чисту банку та до двох тижнів зберігаємо в холодильнику.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Як захистити малину від хвороб: садівники назвали основні хвороби та лікування

Водіїв зобов'язали отримати спеціальний код

Бензин, дизель та автогаз: що буде з цінами до кінця року

Улюблений сніданок із лаваша: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво дав рецепт лінивої піци

Нардеп-військовий розповів про реальну ситуацію на фронті: "Не вірте пройдисвітам, які заявляють..."

Штраф за відмову від ВЛК скасують: хто уникне покарання за порушення військового обліку

Податки, проїзд, комуналка: які пільги нададуть пенсіонерам у жовтні

Гороскоп на 3 жовтня для всіх знаків Зодіаку: дізнайтеся, кого чекають виклики у кар'єрі

Чому не можна відкривати вікна 3 жовтня і навіщо сьогодні їсти часник: прикмети та заборони на Діонісія

Ньютон ще у 18 столітті передбачив точний рік кінця світу – залишилось обмаль часу

Гарбузово-апельсиновий пудинг: "Майстер Шеф" Тетяна Литвинова розкрила секрет простого та смачного десерту

Як правильно садити лохину: поради та секрети від професійних фермерів

Хрусткі огірки на зиму: зірка "Мастер Шеф" розкрила родинний рецепт

Коли висаджувати сажанці винограду для щедрого врожаю: садівники назвали ідеальний час

Жовтневе сонячне затемнення: астрологиня розповіла, що зміниться у житті українців