Дуже просто та смачно: "Мастер Шеф" Глінська дала швидкий рецепт домашньої пахлави
Цього разу на своїй сторінці в Instagram "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська показала, як самостійно приготувати пахлаву з горіхами та медом.
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере такі інгредієнти:
- 400 г тіста філо
- 180 г вершкового масла жирністю 82%
- 400 г волоських горіхів
- 120 мл води
- 220 г цукру
- 100 г меду
"Мастер Шеф" Єлизавета Глінська попереднь обсмажує горіхи в розігрітій до 170 градусів духовці з конвекцією 10-12 хвилин, а потім дає їм охолонути. Окремо відкладаємо трішки красивих половинок горіхів для декору, а решту подрібнюємо до стану крихти.
Беремо лист тіста філо та змащуємо його розтопленим вершковим маслом, посипаємо горіховою крихтою та накриваємо іншим листом тіста, знову вершкове масло, горіхи — повторюємо так шість разів. Скуручуємо рулет і розрізаємо його на 6 рівних частин.
"Беремо форму силіконову або металеву форму для мафінів. Вкладаємо рулетики в форму. Зверху поливаємо залишком вершкового масла та відправляємо випікатися в розігріту духовку до 180 градусів з конвекцією на 13-15 хв", — пояснює "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська.
Щоб приготувати сироп, змішуємо в сотейнику воду з цукром та доводимо до кипіння. Після розчинення цукру додаємо в сотейник мед і розмішуємо.
"Мастер Шеф" Єлизавета Глінська поливає гарячу пахлаву гарячим сиропом, а зверху присипає горіховою крихтою та прикрашає половинками горіхів. Ставимо пахлаву ще на 2-3 хвилини в духовку, а потім лишаємо охолоджуватися при кімнатній температурі.