Дуже соковиті та без жиру: "Мастер Шеф" Глинська розповіла, як просто зробити домашні чебуреки

Дуже соковиті та без жиру: "Мастер Шеф" Глинська розповіла, як просто зробити домашні чебуреки

Колишня зірка кулінарного проекту "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська поділилася рецептом домашніх чебуреків. У цьому рецепті Глинська використовує пишне тісто і пропонує вибрати фарш із яловичини чи свинини.

Інгредієнти для тесту:

  • Борошно - 500 г (2 склянки)
  • Сіль - 10 г (1 ч.л. без гірки)
  • Окріп - 250 мл (1 склянка)
  • Соняшникова олія - ​​50 мл (4 ст.л.)

Інгредієнти для начинки:

  • Фарш (яловичина або свинина) - 300 г
  • Цибуля - 300 г (2-3 шт.)
  • Сіль за смаком
  • Холодна вода - 80 мл (5 ст.л.)

Приготування:

У великій мисці змішайте борошно із сіллю. Влийте окроп і швидко перемішайте ложкою або віночком, щоб не утворилися грудочки. Додайте олію і продовжуйте замішувати тісто до однорідного стану, ділиться "Мастер Шеф" Глинська.

Коли тісто стане досить щільним, перекладіть його на робочу поверхню та місіть руками до гладкості та еластичності. Сформуйте тісто в кулю, загорніть у харчову плівку та залиште відпочивати за кімнатної температури на 30 хвилин.

"Мастер Шеф" Глинська додає, цибулю очистіть і дрібно наріжте. У мисці змішайте фарш із нарізаною цибулею. Додайте сіль та холодну воду, ретельно перемішайте фарш до однорідної консистенції.

Фарш має бути соковитим і м'яким. Якщо потрібно, додайте трохи більше води. Розділіть тісто на рівні частини приблизно по 50-60 г кожна. Розкотіть кожну частину тіста в тонкий круглий шар на борошном, що присипає, поверхні.

У центр кожного кола покладіть 1-2 столові ложки начинки, розрівняйте. Складіть тісто навпіл, накривши начинку, і ретельно защипніть краї, щоб начинка не виливалась під час смаження. Для цього можна використовувати вилку, щоб створити декоративний край, радить "Мастер Шеф" Глинська.

Розігрійте достатню кількість олії в глибокій сковороді або фритюрниці до температури 180 градусів Цельсія. Обережно опустіть чебуреки в розігріте масло і смажте до золотистої скоринки з обох боків, приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку.

Поділитися сюжетом

Останні новини

ГУР планували розділити та забрати у нього декілька важливих функцій

Краще за снікерс і баунті: рецепт дієтичного десерту від зірки "Зважені та щасливі"

Україні потрібно завершити будівництво Хмельницької АЕС, щоб знизити ціну на електроенергію – нардеп

Як легко змінити тариф і не переплачувати: "Київстар" дав корисні поради

Чиновник міської ради розбагатів завдяки корупційній схемі: використав своє службове становище

Інструктор з дронів зв’язався з дивною лікаркою і пошкодував

Україна конфіскувала суховантаж

ЗМІ назвали одну з причин звільнення керівника Укрзалізниці

Від нього залежатиме доля: як обрати малюкові ідеальне ім'я за знаком Зодіаку

ЗМІ назвали одну з причин звільнення керівника Укрзалізниці

На отримувачів субсидій чекають жорсткі перевірки: можуть позбавити допомоги

Улюблений рецепт маринаду для курки: мʼясо завжди виходить соковитим і ніжним

Тепер офіційно: засідання Рамштайн 12 жовтня не відбудеться

Батьківство не врятує від мобілізації: багатодітним українцям встановили нові вимоги

Олександр Мусієнко розповів, чому відбувається евакуація сіл Білгородської області: «Хай бояться»