Дуже соковиті та смачні: "Мастер Шеф" Литвинова розповіла, як зробити квашені помідори без шкірки
Помідори будуть кисло-солодкі, а через те, що вони будуть без шкірки, їх стане набагато простіше.
Цього разу зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як зробити смачні помідори та подавати їх столу на свята, дивуючи приємним смаком легкої закуски.
Інгредієнти (на 3-літрову банку):
- Помідори (сорт «вершки») - 1500 г
- Листя селери - 150 г
- Морква - 80 г
- Цибуля - 80 г
- Листя лавра - 3 шт.
- Часник - 2-3 зубчики
- Чорний перець горошком – 10 шт.
Для розсолу:
- Окріп - 2 л
- Сіль - 60 г
Спосіб приготування:
Опустіть надрізані хрест-навхрест томати в киплячу воду, дочекайтеся, поки трісне шкірка, і одразу залийте їх холодною водою, радить "Майстер Шеф" Литвинова.
У трилітрову банку покладіть селеру, нарізану моркву, цибулю, часник, перець горошком і лаврове листя. Очистіть помідори від шкірки і обережно покладіть їх у банку.
"Майстер Шеф" Литвинова далі додає, потім приготуйте розсіл, розчинивши сіль у окропі, і охолодіть його, але не дуже сильно.
Залийте розсолом помідори і накрийте кришкою, не щільно. За добу помідори будуть малосольними, а за 2-3 дні — проквасяться, зауважила "Майстер Шеф" Литвинова. Тобто, за бажання, вже через день ви можете подавати такі помідори до столу, якщо хочете пряніший смак, доведеться почекати.
Зберігати можна у холодному місці до Нового року.