Дуже вигідний рецепт: зірка "Мастер Шеф" показала, як зекономити на приготуванні домашньої ковбаси
На своїй сторінці в Instagram учасниця "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк показала, як приготувати гурку - домашню ковбасу з різноманітними начинками.
Гурка готується із мʼяса, субпродуктів і рису, тому вона виходить дешевшою за звичайну домашню ковбасу, але не менш смачною.
"Всі ви добре знаєте, що таке кровʼянка, а от про гурку мало хто чув, дуже хочу виправити це", - наголосила зірка "Мастер Шеф".
Для приготування гурки зірка "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк бере такі інгредієнти:
- печінка свиняча - 1 кг
- легені свинячі - 800 г
- сало - 1,2 кг
- цибуля (середня) - 8 шт.
- свинина - 800 г
- рис - 800 г
- кишка (натуральна оболонка для ковбасок)
- сушений чебрець, сіль, перець
Попередньо замочені легені та печінку зірка "Мастер Шеф" зачищає, нарізає на шматки, заливає водою, додає сіль і ставить варитися.
Тим часом нарізаємо на великі шматки свинину та сало, а цибулю - товстими півкільцями.
У каструлі з товстим дном зірка "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк витоплює сало (не до шкварок, а просто витоплює), потім додає свинину та смажить її до готовності. У кінці додаємо цибулю та доводимо її до золотистості. Лишаємо все вистигати.
Відварені легені та печінку перекладаємо в миску, аби вони швидше охололи, а воду не зливаємо.
Рис кілька разів промиваємо теплою водою, а потім заливаємо бульйоном, у якому варилися легені та печінка, та варимо на малому вогні майже до готовності (до стану аль денте).
Обсмажені сало, мʼясо та цибулю дістаємо шумівкою з жиру, що витопився, та перекладаємо в миску.
За допомогою мʼясорубки перекручуємо готові сало, мʼясо, цибулю, легені та печінку. Змішуємо цей фарш із відвареним рисом, додаємо сіль, перець, сушений чебрець та вимішуємо до однорідності. За необхідності, якщо маса занадто суха, можна додати трішки жиру, що витопилося з сала.
Попередньо замочену в теплій воді кишку начиняємо отриманою масою, а кінці завʼязуємо ниткою.
Далі "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк кладе гурку в друшляк, робить на ковбасі кілька проколів зубочисткою, щоб кишка не тріснула, та проварює її в окропі протягом 5 хвилин. Після цього з обох боків обсмажуємо гурку на малому вогні по кілька хвилин з обох боків, а потім ще відправляємо в добре розігріту духовку на кілька хвилин.
Подаємо гурку з картопляним пюре або кулешою.
Дуже апетитно - переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт смачної страви з картоплі.
Також повідомлялось, що переможниця "Мастер Шеф" поділилася рецептом української смакоти з простих інгредієнтів.
Вдалий варіант закуски: суддя "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом випічки.