Є секретний інгредієнт: рецепт домашнього тирамісу від переможниці "Мастер Шеф"
Переможниця дванадцятого сезону кулінарного шоу "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна руками свого нареченого показала, як приготувати смачнюще тирамісу з халвою.
Для мусу з халви переможниця "Мастер Шеф" бере такі інгредієнти:
- халва - 500 г
- молоко - 200 г
- яєчні жовтки - 5 шт.
- желатин - 10 г
- вершки 33% - 500 мл
Печиво савоярді можна купити магазинне або ж приготувати самостійно. Для цього оберемо:
- яйця - 3 шт
- цукор - 100 г + трішки для посипки
- сіль - дрібка
- борошно - 85 г
- крохмаль - 20 г
А для просочення переможниця "Мастер Шеф" пропонує використовувати або традиційно каву, або суміш апельсинового соку з цедрою та шампанським, або обидва варіанти разом.
Щоб приготувати мус із халви, спершу зірка "Мастер Шеф" додає до желатину трішки води та лишає його набухати на 10 хвилин.
Тим часом треба приготувати крем англез: на паровій бані на середньому вогні прогріваємо молоко з жовтками до загущення. Знімаємо крем з вогню, додаємо до нього желатинову масу та перемішуємо до однорідності.
Слідом додаємо до крему халву та дуже добре перемішуємо. Якщо хочете ніжнішу консистенцію, то можна перебити суміш блендром. Лишаємо мус із халвою охолоджуватися.
Охолоджені вершки, як пояснила переможниця "Мастер Шеф", збиваємо на середній швидкості до стійких піків та змішуємо з мусом із халвою.
Печиво савоярді занурюємо в каву чи другий варіант просочення та викладаємо одним шаром у форму, зверху викладаємо мус і притрушуємо тирамісу какао-порошком. Для стабілізації та просочення рекомендується дати тирамісу постояти в холодильнику.