Фантастичні тоненькі млинці з картопляного тіста: "Мастер Шеф" Глінська дала простий рецепт
Зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська показала, як приготувати картопляні млинці.
Це не деруни та не картопляники, а саме тоненькі млинці із тіста на основі картоплі. "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська зазначила, що вони чудово підійдуть на сніданок або для перекусу, а начинку можна вибирати будь-яку на ваш смак.
Для приготування картопляних млинців "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська бере такі інгредієнти:
- картопля - 600 г
- молоко - 500 мл
- яйця – 4 шт.
- борошно -200 г
- кріп
- сіль за смаком
- розтоплене вершкове масло - 40 г (можна замінити на олію)
Для змащування млинців нам знадобиться 50 г вершкового масла.
Спершу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська чистить картоплю і натирає її на дрібній тертці. Щоб терта картопля не потемніла, відразу додаємо її в молоко. Кріп подрібнюємо і також додаємо до молока з картоплею.
Окремо зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська змішує яйця та розтоплене вершкове масло, потім додає борошно та перемішує до однорідності. Додаємо кілька ополоників молочно-картопляної суміші, перемішуємо, з'єднуємо з основною частиною молока з картоплею і знову все перемішуємо до однорідної консистенції. Наприкінці додаємо в тісто сіль.
Смажимо картопляні млинці, як і звичайні, – на добре розігрітій пательні, змащеній олією, з обох боків. Готові млинці зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська злегка промазує розтопленим вершковим маслом.