Гарбузово-апельсиновий пудинг: "Майстер Шеф" Тетяна Литвинова розкрила секрет простого та смачного десерту
Екс-суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова поділилася своїм унікальним рецептом гарбузово-апельсинового пудингу.
Щоб приготувати гарбузово-апельсиновий пудинг, вам знадобиться:
- 100 г рису арборіо (можна використовувати звичайний)
- 200 мл молока
- 100 мл води
- 200 г запеченого гарбуза
- Сік та цедра одного апельсина
- 1 яйце
- Мед за смаком
- Ванільний цукор (за бажанням)
У каструлі змішайте рис, молоко та воду. Доведіть до кипіння і варіть на маленькому вогні, поки рис не стане м’яким, але не перевареним.
Запечіть гарбуз у фользі до м'якості. Потім перетворіть його на пюре за допомогою погружного блендера.
Коли рис готовий, зніміть каструлю з вогню та дайте охолонути. Додайте гарбузове пюре, апельсиновий сік і цедру, а також яйце. Ретельно перемішайте.
Додайте мед і, якщо бажаєте, трохи ванільного цукру. Перемішайте до однорідної консистенції.
Викладіть суміш у форми для випікання і поставте в духовку на 180°C на 20 хвилин, поки пудинг не стане рум'яним.
Гарбузово-апельсиновий пудинг від Тетяни Литвинової — це чудове поєднання смаку та користі, яке сподобається всій родині. Спробуйте цей рецепт, і ви будете здивовані, як смачно і легко можна приготувати десерт із гарбуза!