Геніальна закуска з картоплі: фіналіст "Мастер Шеф" показав простий і смачний рецепт
На своїй сторінці в Instagram "Мастер Шеф" Микола Люлько показав, як приготувати хрустку картопельку з сиром, яка стане чудовою закускою.
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Микола Люлько бере такі інгредієнти:
- картопля - 1 кг
- сіль - 10 г
- перець чорний мелений - 2 г (0,2 ч.л.)
- сухий чилі - 4 г (0,5 ч.л.)
- паприка копчена - 1 ч.л.
- сухий часник - 1 ч.л.
- коріандр - 1 ч.л.
- крохмаль кукурудзяний - 40 г (2 ст.л.)
- олія - 50 г (4 ст.л.)
- пармезан - 200 г (за бажанням можна замінити на інший сир)
З соусом фіналіст "Мастер Шеф" вирішив не заморочуватися та просто змішав:
- майонез - 150 г
- шрірача або кімчі соус - 30 г
Спершу "Мастер Шеф" Микола Люлько добре вимиває невеличку картоплю та відварює її до готовності. Після цього кожну картоплину розрізаємо навпіл та маринуємо все в суміші спеції та олії.
Паніруємо зрізи картоплі в тертий пармезан і викладаємо на деко, застелене пергаментом, пармезаном донизу. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин (або просто поки картопля та сир не стануть хрусткими).
Подаємо картопельку разом із соусом і насолоджуємося.
Українці в коментарях оцінили рецепт від зірки "Мастер Шеф":
"Ваші рецепти - це щось неймовірне 😍 Естетика Ваших відео просто вражає, це дійсно шедеври 👏 Щиро дякую за Вашу працю та за те, що ділитесь цією красою та смакотою 😍";
"Супер смакота!".