Геніально та просто: як зварити курячі яйця без варіння

Геніально та просто: як зварити курячі яйця без варіння

Ми всі знаємо, що приготувати яйця можна лише зваривши їх, або підсмажити на сковороді. Однак, як виявилося, це зовсім неправильне припущення. Яйця можна приготувати без нагрівальних процесів.

Один із українських фудблогерів заявив, що приготування яєць відбувається, коли білки денатуруються, тому будь-який процес, що викликає хімічну зміну білка, може "готовити їжу".

По суті, все, що потрібно для цього процесу, це сире яйце та алкоголь – горілка, ром чи спирт.

Курячі яйця, скріншот: YouTube

"Чим вищий відсоток спирту, тим швидше відбувається хімічна реакція та приготування", - розповідає блогер.

Як "зварити" яйце без варіння:

Перелийте алкоголь у склянку чи іншу невелику ємність. Розбийте яйце всередину, щоб воно повністю опинилося в рідині. Після того як яєчний білок побіліє, зачекайте, поки звариться жовток.

Залежно від відсотка алкоголю реакція триває щонайменше години. Яйце звариться набагато швидше, якщо ви зварите його звичайним способом, а в цьому випадку потрібно дочекатися, поки спирт проникне в яйце.

"Зварене в спирті яйце їстівне, але містить високу концентрацію спирту. Якщо ви вирішите їсти його, ймовірно, найкраще використовувати його в коктейлі", - йдеться у повідомленні.

Курячі яйця. Фото: скрін youtube

Наукове пояснення

Яєчний білок переважно складається з білка альбуміну. Через кілька хвилин після додавання яйця до алкоголю напівпрозорий яєчний білок починає каламутніти. Спирт бере участь у хімічній реакції, денатуруючи чи змінюючи конформацію білкових молекул, щоб вони могли утворювати нові зв'язки. Коли спирт дифундує в яєчний білок, реакція продовжується, і яєчний білок стає білим.

Яєчний жовток містить трохи білка, але також багато жиру, який алкоголь негаразд впливає. Протягом 1-3 годин, переважно залежно від концентрації алкоголю, яєчний білок стає білим, а яєчний жовток жорстким.

Курячі яйця, скріншот: YouTube

Приготування у такий спосіб також вбиває неприємні хвороботворні мікроорганізми, які можуть спричинити харчове отруєння. Спирт, як і тепло, є чудовим дезінфікуючим засобом.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Гарбузово-апельсиновий пудинг: "Майстер Шеф" Тетяна Литвинова розкрила секрет простого та смачного десерту

Як правильно садити лохину: поради та секрети від професійних фермерів

Хрусткі огірки на зиму: зірка "Мастер Шеф" розкрила родинний рецепт

Коли висаджувати сажанці винограду для щедрого врожаю: садівники назвали ідеальний час

Жовтневе сонячне затемнення: астрологиня розповіла, що зміниться у житті українців

Водіям підказали, як уникнути штрафу у разі зупинки поліцією: хитрість із двигуном

Як зберегти врожай гарбуза правильно: господарі назвали головні правила

Україна може опинитися у блекауті на кілька днів – енергетики назвали реальну загрозу

Хто собі бере те, що йому не положено, буде розплата, - Інна Гнатюк про період з 10 жовтня до 25 листопада

Курці, готуйтеся – з 2025 року сигарети подорожчають: подробиці нового закону

Пончики без цукру: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт смачного десерту

Коли збирати врожай капусти у 2024 році: господині назвали кращі терміни

Не в лоб, а через фланги: експерт пояснив тактику наступу ворога і як їй протидіяти

Мобілізація в жовтні: на кого з нетерпінням чекає ТЦК

«Не можна сидіти на трьох стільцях»: експерт розповів, що чекає на Грузію далі