Головне додати один інгредієнт: "Мастер Шеф" дала рецепт простого і смачного торта
Цього разу зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова запропонувала приготувати торт, рецепт якого перевірений роками і завжди є окрасою будь-якого столу, а смак настільки приємний, м'який. За словами кулінара, їй подобається такий варіант приготування, тому що торт виходить в міру насичений.
Рецепт Кокосового торта від "Мастер Шефа"Тетяни Литвинової.
Інгредієнти:
Для тесту:
- 300 г стружки кокосової
- 400 мл кокосового молока
- 200 мл води
- 1 банан
- 200 г цукру
- 50 г крохмалю
- 10 г цукру ванільного
- Сік 1 лайма
- 18 г розпушувача
Для крему:
- 400 мл кокосового молока
- 250 мл води
- 50 г кукурудзяного крохмалю
- 40 г кокосового борошна
- 150 г білого шоколаду
- Цедра 1 лайма
Додатково:
- Форма діаметром 20-22 см
- Олія для змащування форми
- Борошно для обсипання форми
- Пергаментний папір
- Шоколадні стружки та кокосова стружка для прикраси (за бажанням)
Інструкції:
Підготовка форми:
Розігрійте духовку до 180 °C.
Змастіть форму олією і обсипте борошном, щоб запобігти прилипанням, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Приготування тіста:
У блендері змішайте кокосову стружку, кокосове молоко, воду, банан, цукор, крохмаль, ванільний цукор, сік лайма і розпушувач до отримання однорідного тіста.
"Мастер Шеф" Литвинова додає вилийте тісто в підготовлену форму.
Випікання торта:
Випікайте при температурі 180°C у попередньо розігрітій духовці протягом 40 хвилин або до золотистої кірки.
Приготування крему:
У сотейнику змішайте кокосове молоко, воду, кукурудзяний крохмаль, кокосове борошно, білий шоколад та цедру лайма.
Поставте на середній вогонь, постійно помішуючи до загустіння крему. Дайте охолонути.
Начинка та прикраса:
Розріжте охолоджений торт горизонтально навпіл. Змастити нижню частину торта половиною крему, потім покласти верхню половину. Покрийте торт кремом, що залишився, зверху і з боків.
За бажанням прикрасьте торт шоколадними та кокосовими стружками, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Подання:
Подавайте торт після повного остигання, щоб крем став щільним.
Тепер у вас є смачний пісний кокосовий торт за рецептом Тетяни Литвинової. Смачного!