Головний секрет у заливці: рецепт фірмової окрошки судді "Мастер Шеф" Хіменеса-Браво
Цього разу на своїй сторінці в Instagram суддя "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати смачну та корисну окрошку, яка допоможе освіжитися.
Головний секрет окрошки від судді "Мастер Шеф" – це заливка, для якої Ектор Хіменес-Браво використовує айран + газовану мінеральну воду.
Щоб приготувати смачну окрошку, "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво бере такі інгредієнти:
- куряче філе копчене - 200 г
- огірок - 1 шт.
- редис - 100 г
- картопля (відварена) - 200 г
- яйця (варені круто) - 2 шт.
- зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля) - за смаком
- хрін білий - 2 ст.л.
- сіль, перець, лимонний сік - за смаком
- айран - 500 г
- газована мінеральна вода - 350 г
Варені яйця "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво одразу розділяє на жовтки та білки.
Яєчний білок та варену картоплю нарізаємо дрібними кубиками, а копчене куряче філе, редиску та огірок – тоненькою соломкою. Дрібно нарізаємо кріп, петрушку та зелену цибулю.
Яєчні жовтки "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво перетирає до однорідної маси з білим хріном, сіллю, меленим перцем і лимонним соком.
У великій мисці чи каструлі змішуємо нарізані білки, картоплю, курку, редис, огірок, зелень, додаємо жовткову масу та все перемішуємо. Заливаємо айраном і газованою мінеральною водою та ще раз добре все перемішуємо. Куштуємо і за необхідності доводимо до смаку сіллю, лимонним соком чи хріном.
Перед подачею даємо окрошці добре охолонути в холодильнику. Для подачі "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво пропонує додавати до окрошки сметану.
Тісто для вареників вийде ідеальним: Хіменес-Браво дав рецепт, який ви полюбите.
Оригінальніше за омлет: рецепт смачного сніданку за 10 хвилин.
Омлет з цікавим інгредієнтом за 5 хвилин: Хіменес-Браво поділився улюбленим рецептом.