Готова їсти її щодня: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачної шакшуки для сніданку
Цього разу у себе в Instagram зірка тринадцятого сезону шоу "Мастер Шеф" Альона Московченко показала, як приготувати смачнющу шакшуку для сніданку.
"Коли починається сезон свіжих овочів, я готова її їсти кожен день", – наголосила зірка "Мастер Шеф".
Для приготування шакшуки "Мастер Шеф" Альона Московченко бере такі інгредієнти:
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- перець солодкий - 1 шт.
- помідор стиглий великий - 1 шт.
- яйця - 4 шт.
- олія для смаження
- сіль, перець чорний мелений, цукор - за смаком
- петрушка - за бажанням
Цибулю "Мастер Шеф" Альона Московченко нарізає півкільцями, солодкий перець і помідори – невеликими кубиками.
На розігрітій пательні з олією спочатку обсмажуємо цибулю до прозорості. Після цього додаємо перець та смажимо, пок він не стане мʼяким. Далі додаємо помідор і тушкуємо овочі до стану соусу. Додаємо сіль, перець і цукор за смаком.
Далі "Мастер Шеф" Альона Московченко робить чотири невеликі заглиблення в соусі, вибиває туди яйця та підсолює лише білок (!).
Накриваємо пательню кришкою та смажимо до повної готовності білка, а жовток – як вам більше подобається, чи рідкий, чи готовий. Посипаємо шакшуку дрібно нарізаною зеленню.
Їсти шакшуку "Мастер Шеф" Альона Московченко радить прямо з пательні разом із хрустким тостом.