Готуйте на сковороді: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт ситного абрикосового пирога
Цього разу зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова пропонує простий та смачний рецепт лінивого пирога з яблуками та абрикосами, який готується на сковороді.
Інгредієнти:
- Лаваш - 200 г
- Яблука - 700 г
- Абрикоси - 300 г
- Цукор — 80 г
- Топленое масло — 50 г
- Журавлина - 100 г
- Ванільний цукор — 1 ст.
- Яйця - 5 шт
- Сметана 15-20% - 200 г
Приготування:
Лаваш наріжте на трикутні смужки. Яблука очистіть та наріжте тонкими слайсами. Абрикоси розділіть на половинки, видаліть кісточки. У сковороді розтопіть топлене масло і додайте нарізані яблука з цукром. Гасіть на середньому вогні 10-15 хвилин, радить "Мастер Шеф" Литвинова.
В окремій мисці змішайте яйця, сметану та ванільний цукор до однорідної маси. Змастіть сковороду топленим маслом. Викладіть третину нарізаного лаваша на дно сковороди. Зверху розподіліть усі карамелізовані яблука та полийте третиною заливки.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, зверху викладіть ще один шар лаваша, потім розподіліть абрикоси і журавлину, накрийте останнім шаром лаваша і залийте заливкою, що залишилася.
Накрийте кришкою сковороду і готуйте пиріг на мінімальному вогні 20-25 хвилин. Потім накрийте пергаментним папером пиріг, акуратно переверніть його на кришку і поверніть в сковороду. Готуйте ще 5-10 хвилин, розповідає Мастер Шеф Литвинова.