Готуються швидко і просто: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт лінивих вареників із домашнім соусом
Суддя кулінарного проекту "Майстер Шеф" Володимир Ярославський дав свій оригінальний рецепт лінивих вареників, який може нагадати вам про дитинство. За словами Ярославського, практично кожен має страву, що нагадує про минуле, а для багатьох вареники з вишнями влітку - незмінна частина відпочинку.
Інгредієнти (на 4 порції):
- 450 г отжатого кисломолочного 9% сыра
- 100 г борошна
- 1 маленьке яйце (40 г)
- 50 г цукру
- 5 г ванільного цукру
Для соусу (на 1 порцію):
- 75 г апельсинового соку
- 15 г цукру
- 25 г вершкового масла
- цедра апельсина (за бажанням)
Додатково:
- вершки
- Декілька ягід або сухофруктів для подачі
Для карамелізованого насіння соняшнику:
- 100 г насіння соняшника
- 35 г цукрової пудри
Приготування:
У великій мисці змішайте віджатий сир, яйце, цукор та ванільний цукор. Добре перемішайте, радить "Мастер Шеф" Ярославський.
Поступово додавайте борошно, продовжуючи заважати, поки не вийде однорідне тісто.
Сформуйте з тіста невеликі кульки, а потім сформуйте овальні заготовки.
Для соусу: у каструлі змішайте апельсиновий сік, цукор, вершкове масло та цедру. Доведіть до кипіння і додайте вареники. Згасіть на слабкому вогні.
"Мастер Шеф" Ярославський додає для карамелізованого насіння: на сковороді змішайте насіння соняшника з цукровою пудрою і обсмажте до карамелізації.
Подавайте ліниві вареники з соусом, сметаною, сиром, що залишився, і карамелізованим насінням соняшника. Додайте кілька ягід чи сухофруктів для прикраси, порадив "Мастер Шеф" Ярославський.