Гриби гірчать, аж вилиці зводить: що треба зробити, щоб цього не сталося після приготування
Грибники продовжують полювати в лісах, тим більше, що осінь - це найкраща пора для збирання грибів. Одна справа знайти, притягнути додому та почистити, а інша – смачно приготувати.
Якщо ви відчуваєте гіркоту в приготовлених грибочках, це може сигналізувати про те, що їх погано підготували перед жарінням або варінням.
До того ж неприємний присмак може з'явитися як у заморожених грибів, так і тільки зібраних.
Якщо ми говоримо безпосередньо про лисички, то їх слід приготувати і піддавати будь-якій термічній обробці в день, коли їх зібрали в лісі. Їх необхідно викласти на друшляк, а потім бланшувати в киплячій підсоленій воді 5-7 хв.
Щоб лисички не гірчили після смаження, господаркам рекомендують залити їх молоком, щоб воно повністю покрило гриби і залишити на 2-3 години.
Коли гриби заморожуєте, їх для початку слід очистити від сміття, ретельно помити і замочити в холодній воді. Вже потім улов можна висушити та розкласти у морозилці у пакетах.
А от коли вже знадобиться заготівля, гриби слід правильно розморозити, щоб уникнути неприємної гіркоти. Для цього замочіть їх у воді із додаванням 1 ст. л. солі та 2-3 щіпок лимонної кислоти.
Раніше ми повідомляли, куди йти за грибами восени: поради для початківців та досвідчених грибників. Корисні поради про найкращі місця для збирання грибів.