Грибні котлети і смачніші, і дешевші, ніж м'ясні: рецепт, який усі хочуть спробувати восени
Грибні котлети з вівсянкою – чудова альтернатива м'ясній страві. Гриби зроблять страву ароматною, а цибуля додасть соковитості.
Щоб приготувати страву, знадобиться трохи зусиль, але смак того вартий.
Для приготування незвичайних котлет необхідно підготувати інгредієнти:
-
Пластівці вівсяні – 150 г;
-
Печериці – 250 грамів;
-
Цибуля – 115 грамів;
-
Часник – 2 зубчики;
-
Яйце – 1 штука;
-
Борошно – 100 г;
-
Сіль – до смаку;
-
Перець – до смаку.
Залийте вівсянку 400 мл окропу і залиште на півгодини, щоб вівсянка набухнула. Цибулю слід очистити і дрібно порізати. Гриби помити, очистити та порізати маленькими шматочками.
На сковороді розігрійте олію, покладіть туди цибулю і обсмажте до золотої скоринки.
До майже готової цибулі потрібно додати гриби та смажити до випарювання води. Нарізати дрібно петрушку, а часник вичавити, натерти або дрібно порізати.
Приготування фаршу
До вівсяних пластівців необхідно додати холодні цибулю з грибами, часник, яйце, борошно, сіль та перець. Суміш добре перемішати, сформувати в так званий фарш. Фарш повинен вийти досить тугим, а котлетки формуватимуться легко. З цієї кількості продуктів має вийти 10 котлет.
На сковороді розігріти олію і викласти сформовані котлети на гарячу сковороду. Обсмажити їх до золотистої скоринки з обох боків.
Готові грибні котлети слід викласти на паперові рушники, щоб зайва олія пішла. Котлети можна вживати як гарячими, і холодними.
Раніше ми повідомляли про осінній салат без краплі майонезу: груші, горіхи та сир – все, що вам потрібно, рецепт.