І в борщ, і в салати: заготівля на зиму з капусти та томатів, рецепт консервації
Заготівлі максимально полегшують життя взимку. Наприклад, як ця капуста - закривши пару баночок зараз, потім можна додавати її в борщ, салати та овочеве рагу.
Капуста за цим рецептом залишається хрусткою та дуже корисною, а ось пробу рекомендується знімати не раніше ніж через 2 тижні.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна 1 шт.
- Томатний сік 1,5л
- Сіль 2 ст. л.
- Лавровий лист 4 ст. л.
- Перець запашний 8 шт.
- Цибуля 1 шт.
Як приготувати:
Для початку підготуйте інгредієнти. Помийте качан капусти, очистіть цибулю від лушпиння. Простерилізуйте банки та закочувальні кришки. Просушіть і поріжте капусту, наріжте цибулю. У велику каструлю налийте томатний сік, доведіть до кипіння, посоліть і варіть близько 20 хвилин.
У стерильні банки утрамбуйте цибулю, нашатковану капусту, лавровий лист та перець горошком. Кожну банку з капустою залийте гарячим томатним соком по борту.
Заповнені банки закрийте кришками і поставте в каструлю, попередньо поклавши туди рушник. Тепер у каструлю потрібно залити воду, щоб рівень сягав бортиків. Поставте на плиту, увімкніть середнє нагрівання і дочекайтеся моменту закипання. Стерилізуйте заготівлі 20 хвилин у киплячій воді.
Банки, що вже пройшли стерилізацію, потрібно вийняти і закатати ключем, а потім помістити на кришки в тепле місце до повного охолодження. Після цього відправте капусту в томатному соку до комори на тривале зберігання.
Раніше ми повідомляли, що часточками краще, ніж перемолоти: рецепт ароматного варення із соковитих груш.