Як очистити бачок унітазу: 8 легких кроків, які неодмінно мають допомогти

Як очистити бачок унітазу: 8 легких кроків, які неодмінно мають допомогти

Очистити бачок унітазу може бути не зовсім простим завданням, але ви впораєтесь з ним, якщо будете знати певні поради та кроки.

Виконайте ці 8 простих кроків, і ви миттєво отримаєте блискуче чистий унітаз і трохи заслуженого спокою.

Зберіть свої запаси. Спочатку зберіть усе, що вам необхідно для того, щоб очистити бачок унітазу.

Перекрийте воду у своєму туалеті. Знайдіть водяний клапан, який контролює потік води у ваш резервуар. Не знаєте, що це таке або де це знайти? Подивіться на стіну за вашим туалетом; біля плінтуса повинен бути невеликий вентиль. Поверніть його, щоб перекрити потік води.

Спорожніть свій туалетний бачок. Зніміть кришку з бачка унітазу та поставте її кудись подалі. (Ми настійно рекомендуємо покласти його на рушник, щоб захистити підлогу.) Коли водяний клапан вимкнено, змийте воду в туалеті, стежачи за рівнем води. Переконайтеся, що він повністю стече. Якщо ні, промийте його знову (і, можливо, навіть втретє).

Уважно подивіться на свій танк, щоб визначити план атаки. Якщо він справді в досить хорошому стані (мається на увазі лише ваш звичайний бруд тощо), ви, ймовірно, зможете впоратися з цим за допомогою якогось простого універсального очищувача... це означає, що ви можете перейти до кроку 6 (ура !).

З іншого боку, якщо ви помітили іржу або значну кількість накопичених залишків або мінеральних відкладень, або якщо ви знаєте, що у вашій місцевості жорстка вода, ви, ймовірно, захочете застосувати багатоетапний підхід і почати зі старого доброго білого оцту.

Ви можете спробувати оцет. Оцет корисний набагато більше, ніж просто заправка для салату. Дистильований білий оцет справді найкращий, коли справа доходить до домашнього очищення. Він натуральний, міцний і неймовірно універсальний — і він справді сяє, коли ви маєте справу з пліснявою, цвіллю та стійкими накопиченнями. чому Оцет допомагає розщепити та розчинити те, що забирає значно (і ми маємо на увазі ) більше жиру миючого засобу, якби ви почали відразу з багатьох звичайних миючих засобів, куплених у магазині. Серйозно, візьміть собі декілька пляшок оцту розміром із сім’ю та тримайте їх під рукою; оцет — один із найкращих способів очищення.

Щоб очистити бачок унітазу вам потрібно переконатися, що у вас достатньо оцту, щоб повністю заповнити туалетний бачок. Це означає, що для цього кроку вам може знадобитися до трьох галонів.

Спустошивши резервуар, налийте оцет. Продовжуйте, поки не наповните резервуар, зупиняючись приблизно на 3 см від верху. Тепер нехай буде. Не змивайте. Не робіть нічого , окрім як займайтеся своїми справами. Дайте оцту настоятися до 12 годин. Ми часто починаємо цей крок увечері і залишаємо на ніч. (Бачите, ми казали вам, що це буде легко!)

Коли пройде достатній проміжок часу, промийте резервуар, поки він не спорожніє. Знову ж таки, це може зайняти кілька змивів.

Коли ці 5–10 хвилин пройдуть, візьміть щітку для чищення та ретельно протріть внутрішню частину резервуара. Підійде і губка. Ви можете навіть подумати про перемикання між ними, щоб переконатися, що ваші бази охоплені. Коли ви відчуєте, як виглядає ваш танк, зробіть крок назад і перевірте свою роботу. Якщо його не зовсім там, не засмучуйтеся: розпиліть і повторіть, якщо потрібно.

Коли ви нарешті закінчите, знову відкрийте водяний клапан. Ви не хочете забути цей крок!

Ще раз добре огляньте зовнішню частину вашого туалету. Ви щойно витратили весь цей час, щоб очистити бачок унітазу; Ви також можете приділити увагу зовнішньому вигляду! І, на щастя, зовнішня частина вашого туалету вимагає набагато менше часу та енергії. Просто розпиліть засіб для чищення ванної кімнати, яким можна безпечно користуватися, на поверхню унітазу, дайте йому постояти, а потім зітріть будь-який бруд губкою чи ганчіркою.

За допомогою універсального миючого засобу видаліть залишки бруду, плям або нальотів. Нарешті час скрабувати! Одягніть пару гумових рукавичок (якщо вони у вас є) і розпиліть універсальний миючий засіб на внутрішню частину бачка. Непогано залишити засіб для чищення на 5–10 хвилин, щоб дати йому змогу по-справжньому подіяти на всю цю мотлох (але зверніть увагу на будь-які інструкції, які додаються до засобу для чищення, який ви використовуєте – виробники можуть надати вам найкращу інформацію про їхній конкретний продукт).

Читайте також:

Як почистити унітаз «органічним» способом: відкрийте для себе натуральну альтернативу

Як очистити унітаз від плям: кілька простих кроків

Як почистити унітаз і видалити плями: з чого краще почати

Поділитися сюжетом

Останні новини

Чим і як правильно підгодувати ґрунт восени: щедрий врожай гарантовано

Тарифи на тепло: кому можуть перерахувати платіжку

Як діти на тривалому лікуванні в Україні можуть продовжувати навчання: поради та програми

Анна Атаманова розповіла, чому насправді перенесли «Рамштайн»: «Є багато моментів, які…»

Чим підживити малину в жовтні, щоб мати гарантований врожай: хитрощі садівників

Українка намагалася зробити клізму 6-місячній крихітці термометром, хірурги не повірили своїм очам

Мінус 30 грн у чеку: супермаркети різко знизили ціни на оселедець, скумбрію та коропа

Ласощі без випічки: швидкі солодощі з печива від "Мастер Шефа" Глинської

Точно будуть поважати: 15 простих але дієвих правил шляху до самодосконалення

Як відновити родючість ґрунту та збільшити врожай: городники дали важливі поради

Мобілізація в обхід ТЦК: що змінилося для військовозобов'язаних

Олександр Мусієнко розповів, чи будуть ЗСУ розширювати свій плацдарм у Курській області

Роман Пальчиков: за цей рік Україна розмінувала територію розміром з Молдову

Чиновники "втрачають" 100 прожиткових мінімумів у кожній другій декларації: пояснити, звідки гроші, не можуть

"Все погано": мобілізація в Україні викликала обурення військового психолога