Як очистити праску: 4 прості кроки, що повернуть їй стан нової

Як очистити праску: 4 прості кроки, що повернуть їй стан нової

Рано чи пізно вам доведеться очистити свою праску, якщо ви хочете, щоб ваш одяг залишався чистим та охайним після прасування. Ми розповімо вам, як це зробити.

Як очистити праску

У кожному домі має бути праска, щоб одяг залишався чистим і охайним. З часом мінеральні відкладення, залишки тканини та інші речовини можуть накопичуватися на підошві праски та впливати на її роботу. Щоб ваша праска працювала ефективно та не залишала плям на одязі, важливо регулярно чистити її.

Перед тим як ти почнеш:

Перш ніж очистити праску чи будь-який прилад взагалі, дуже важливо ознайомитися з інструкціями виробника щодо будь-яких конкретних вказівок щодо очищення. Деякі праски можуть мати унікальні особливості або покриття, які потребують особливого догляду.

КРОК 1: ПРОТІРІТЬ ПІДОШВУ

Почніть із протирання підошви праски м’якою вологою тканиною, щоб видалити залишки бруду чи сміття. Будьте обережні, щоб не подряпати поверхню.

КРОК 2: ВИКОРИСТОВУЙТЕ ОЧИСТНИЙ РОЗЧИН

Змішайте ¾ склянки дистильованої води та ¼ склянки білого оцту в маленькій мисці. Цей розчин розпушить і очистити праску ід мінеральних відкладень та інші накопичень.
Якщо ваша праска має функцію відпарювання, налийте половину миючого розчину в резервуар для води, щоб він розм’якшив будь-які відкладення жорсткої води. Увімкніть праску, дайте їй нагрітися, а потім пропустіть миючий розчин через праску на старий рушник, натискаючи кнопку подачі пари знову і знову. Насолоджуйтесь оцтовою парою для обличчя. Вилийте залишки розчину, а потім пропустіть через нього дистильовану воду таким же чином, щоб позбутися будь-якого запаху оцту.

Коли ваша праска повністю охолоне. Змочіть м’яку тканину або ватний тампон у миючому розчині та обережно протріть ним підошву. Зверніть особливу увагу на будь-які стійкі плями або ділянки з видимими накопиченнями. Перевірте парові отвори та очистіть їх ватною паличкою, змоченою в миючому розчині, або обережно зіскобліть дерев’яною зубочисткою.

КРОК 3: СТІЙКІ ПЛЯМИ

Для особливо стійких плям змішайте пасту з харчової соди та води. Нанесіть пасту на пляму і залиште на кілька хвилин. Потім використовуйте м’яку тканину або губку, щоб обережно очистити праску, доки плями не зникнуть.

Розтоплений безлад? Якщо у вас є якісь оплавлені забруднення, як-от наклейки, розплавлені кольорові олівці чи бісер, поставте праску на слабкий вогонь і зачекайте, поки вона нагріється. Коли бруд на прасувальній дошці стане м’яким, дерев’яною ложкою або паличкою від ескімо обережно зіскрібайте залишки. Використовуйте пінцет, щоб обережно видалити шматочки пластику з отворів. Нарешті, потріть праскою клаптик тканини, щоб видалити залишки пластику.

КРОК 4: ОЧИСТИТИ РОЗЧИН(И)

Після видалення всіх плям протріть підошву праски чистою вологою тканиною, щоб видалити залишки. Перед використанням переконайтеся, що підошва повністю суха.

Слідкуйте, щоб миючий розчин або харчова сода не потрапили на ваш чистий одяг наступного разу під час прасування. Налийте трохи дистильованої води в резервуар і увімкніть праску. Покладіть праску на старий рушник або тканину та натисніть кнопку подачі пари 4-6 разів, щоб переконатися, що нічого не залишилося.

Читайте також:

Як очистити праску: простий та швидкий метод

Як почистити праску: незвичайний лайфхак, який зробить ії як нову

Як очистити праску за п'ять хвилин: легкий спосіб, який зробить пристрій знову новим

Поділитися сюжетом

Останні новини

Чим і як правильно підгодувати ґрунт восени: щедрий врожай гарантовано

Тарифи на тепло: кому можуть перерахувати платіжку

Як діти на тривалому лікуванні в Україні можуть продовжувати навчання: поради та програми

Анна Атаманова розповіла, чому насправді перенесли «Рамштайн»: «Є багато моментів, які…»

Чим підживити малину в жовтні, щоб мати гарантований врожай: хитрощі садівників

Українка намагалася зробити клізму 6-місячній крихітці термометром, хірурги не повірили своїм очам

Мінус 30 грн у чеку: супермаркети різко знизили ціни на оселедець, скумбрію та коропа

Ласощі без випічки: швидкі солодощі з печива від "Мастер Шефа" Глинської

Точно будуть поважати: 15 простих але дієвих правил шляху до самодосконалення

Як відновити родючість ґрунту та збільшити врожай: городники дали важливі поради

Мобілізація в обхід ТЦК: що змінилося для військовозобов'язаних

Олександр Мусієнко розповів, чи будуть ЗСУ розширювати свій плацдарм у Курській області

Роман Пальчиков: за цей рік Україна розмінувала територію розміром з Молдову

Чиновники "втрачають" 100 прожиткових мінімумів у кожній другій декларації: пояснити, звідки гроші, не можуть

"Все погано": мобілізація в Україні викликала обурення військового психолога