Як підняти гемоглобін: зірка "Мастер Шеф" дала рецепт смачної та корисної страви
Зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська розповіла, що нещодавно зіштовхнулася з проблемою низького гемоглобіну, і є дві страви, які найкраще допомагають у такому випадку.
Перша – це печінковий паштет, а друга – такий хумус із сочевиці, який дуже просто та швидко готується, з доступних інгредієнтів.
Традиційно хумус готується з нуту та кунжутної пасти, але "Мастер Шеф" Ліза Глінська замінила їх на сочевицю та волоські горіхи, додала овочів, і вийшло ще смачніше та корисніше.
Для приготування хумусу з сочевиці "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська використала:
- сочевиця - 100 г
- морква - 1 шт.
- цибуля - 1 шт.
- часник - 2 зуб.
- горіхи волоські - 80 г
- вода - 300 г
- сіль і копчена паприка - за смаком
Волоські горіхи "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська попередньо на 10 годин замочує в холодній воді, а потім чистить від шкірочки.
Сочевицю добре промиваємо та замочуємо в воді на дві-три години.
Цибулю нарізаємо кубиками, моркву натираємо на крупній тертці, подрібнюємо часник. Обсмажуємо овочі на розігрітій пательні з невеликою кількістю олії. До обсмажених овочів додаємо сочевицю, вливаємо чисту воду, солимо та варимо протягом 25 хвилин.
Готову сочевицю з овочами "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська разом із очищеними горіхами відправляє в чашу блендера, додає трішки оливкової олії, копчену паприку та перебиває до однорідності – і хумус готовий.