Як правильно користуватись мікрохвильовкою - кожен другий робить ці помилки

Як правильно користуватись мікрохвильовкою - кожен другий робить ці помилки

Мікрохвильовка - це незамінний помічник на кухні, який значно полегшує наше життя. В Проте, неправильне використання цього приладу може призвести до псування їжі та техніки. Розповідаємо про основні помилки, яких слід уникати при роботі з мікрохвильовкою, щоб зберегти продукти і продовжити життя вашого кухонного пристрою.

Однією з найбільш поширених проблем при використанні мікрохвильовки є нерівномірний нагрів їжі. Якщо ви розміщуєте на одній тарілці різні продукти, то одні з них можуть бути надмірно гарячими, а інші залишаться холодними. Щоб уникнути цього, слід періодично перемішувати або перевертати їжу під час нагрівання. Це забезпечить рівномірний розподіл тепла і зробить вашу страву більш апетитною.

Мікрохвильовка, скріншот: Youtube

Не кожен посуд підходить для використання в мікрохвильовці. Скляний посуд з гладкою поверхнею може сильно нагрітися і навіть спричинити опіки. Найкраще використовувати ємності з нерівною поверхнею, які забезпечують більш безпечне та ефективне нагрівання рідин.

Уникайте використання металевих, алюмінієвих та пінополістиролових тарілок у мікрохвильовці. Ці матеріали можуть призвести до псування не тільки їжі, а й самого приладу, оскільки вони не витримують високих температур.

Завжди вимикайте мікрохвильовку одразу після використання. Якщо залишити її увімкненою на тривалий час без їжі всередині, це може стати причиною перегріву і навіть пожежі.

Деякі продукти категорично не рекомендується нагрівати в мікрохвильовці. Серед них:

  • Заморожені ягоди та фрукти: під час нагрівання вони можуть втратити свою структуру і смак.

  • Гострий перець: при нагріванні може виділяти подразнюючі пари, які можуть вплинути на дихальні шляхи.

  • Яйця: у мікрохвильовці вони можуть вибухнути через швидке утворення пари всередині шкаралупи.

  • Їжа з великою кількістю олії: може перегріватися і викликати загоряння.

Раніше ми розповідали,Як ефективно позбутися молі в шафах: експертка з прибирання поділилась цікавим лайфхаком

Також,Цим лайфхаком користувалися ще наші бабусі: навіщо кидати м'ясо у цукровий сироп

Поділитися сюжетом

Останні новини

Держекоінспекція припинила незаконного вилов біоресурсів на Київщині

Ніжна курочка у вершково-томатному соусі: як зробити м'ясо м'яким та смачним

Нардеп-втікач Дмитрук долучився онлайн до голосування у Раді

Компенсація та санаторій: хто має право на безкоштовне оздоровлення

Мережу вразила історія про квадроберів, літню жінку і безхатька

Ціна знизиться з 4,32 до 2,64 грн за 1кВт/год: тариф на електроенергію з жовтня змінився не для всіх

У ГУР доповіли про виведення з ладу російського тральника "Обухов"

Ірина Білик знову зробила це з Дімою Коляденком: "Дякую, сонечко..."

До гречки чи картоплі: як приготувати смачні курячі тефтелі, простий рецепт

Нові правила мобілізації: ухилянтів притиснули остаточно

Збиття з Patriot російських "Кинджалів" потрапило на відео

Скільки можна заощадити на нічному тарифі на електроенергію

Шмигаль висунув Фіцо ультиматум щодо російських нафти й газу

Дали менше часу для відвідування ТЦК: Кабмін значно скоротив терміни явки за повісткою

Вчені зафіксували дивне випромінювання під час грози – допоможе пояснити причину блискавки