Як правильно посадити розсаду у відкритий грунт: від цього залежить ваш врожай

Як правильно посадити розсаду у відкритий грунт: від цього залежить ваш врожай

Мова йде про підготовку розсади до висадки у відкритий грунт, пише Politeka.net. А саме про загартовування розсади.

«У процесі вирощування розсади приходить етап, коли її потрібно перемістити з будинку до теплиці або на вулицю. Він і є досить складний, порівняно з іншими етапами. Чим саме складний? Бо від оцього переходу залежить ваш врожай. Або рослина це пройде легко, або стресане і зупиниться у розвитку», - каже досвідчена госпрдиня і блогерка пані Юлія.

При переміщенні розсади у теплицю господиня радить в першу чергу протягнути під плівкою агроволокно.

«Воно буде захищати від палючого сонця , або конденсату, який капає на рослину і утворюються опіки на листках. Це такі білі плями на листках», - пояснила господиня на своїй сторінці «Hroshi na horodi».

Як правильно посадити розсаду у відкритий грунт.

Також пані Юлія закликає обов’язково провітрювати – щоб теплиця підсихала і зникав конденсат. Також можна додати препарати антистресанти.

«Але використовувати їх потрібно до стресу, а не після. Перед жарою, холодом, приморозками, перепадами температур і т.д», - пояснила господиня.

А от, якщо розсада перцю, помідорів та ніших овочів «йде на вулицю», теплиці немає, пані Юлія радить створити тимчасове накриття з агроволокна і виносити на пару годин, постійно збільшуючи час.

«І так по маленьку розсада адаптується», - зазначила пані Юлія.

Як правильно посадити розсаду у відкритий грунт.

Зазначимо, що загартовування - дуже важлива процедура для розсади перцю, помідорів і взагалі будь-яких овочевих культур.

Загартовування розсади дозволяє рослинам з легкістю переносити пересадку на постійне місце, швидко адаптуватися до нових умов і подарувати гарний врожай.

Підготовку розсади до висадки у відкритий грунт починають за 10-15 днів до цього. Слід знати, коли потрібно починати загартовування рослин. До цього моменту на сіянцях томатів має бути 4-6 справжніх листків, у огірків по 2-3.

Для теплолюбних культур, таких як помідори, огірки, перець, баклажани загартовування починається при температурі 12-14 ° C. Холодостійкі культури (капуста) привчають до природних умов при температурі 8-10 ° C.

Головні помилки при вирощуванні помідорів: як врятувати врожай.

Великий урожай перцю гарантований: госпрдиня розкрила секрет міцної розсади.

Як садити картоплю так, щоб вона дозріла швидше.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Як виростити великий часник: секрети осінньої посадки

Українці можуть суттєво зекономити на електроенергії: як отримати знижку в опалювальний сезон

Кіло крупи вже по 61 грн: супермаркети оновили цінники на манку, пшоно та рис

Лазанья з кабачками: простий рецепт шедевра італійської кухні від зірки "Мастер Шеф" Тетяни Литвинової

Ветерана війни та батька відомої актриси жорстоко побили прямо у ТЦК: "Покарати їх за моє приниження"

Корупціонерів обіцяють перетрусити: у МСЕК шукатимуть посилено

Як зберегти врожай під час перших осінніх заморозків: дієві способи

Виплата нової допомоги: хто може отримати від 2000 до 21000 грн

Нацбанк готується скасувати копійки: що це означає

Хелловін під загрозою: ціни на гарбузи б'ють всі рекорди

Як зберегти врожай без електрики та погреба: важливі поради для українців

Астрологи назвали "пухнастих двійників" для кожного знака Зодіаку: яка порода кішок вам підходить

Пенсія не менше 8 тисяч гривень: 4 категорії, які не отримають менше

Ніжні пампушки з маковою начинкою та кремом: ідеальний десерт від "Мастер Шефа"

Де сядеш, там і злізеш: знаки Зодіаку, якими неможливо маніпулювати