Як правильно варити борщ: Євген Клопотенко розкрив фірмовий рецепт національної страви

Як правильно варити борщ: Євген Клопотенко розкрив фірмовий рецепт національної страви

Переможець кулінарного шоу МастерШеф Євген Клопотенкорозповів, як приготувати український борщ на свинячих ребрах – надзвичайно ароматний та смачний.

Рецепт українського борщу від Євгена Клопотенка:

Як готувати український борщ, для цього потрібно: 400-500 г свинячих ребер, 2 буряка, 2 томата ¼ кореня селери ¼ качана капусти 3-4 картоплі 1-2 моркви 1 цибуля 1-2 копчених груші 2 лаврових листа 3 горошини духмяного перцю 1 головка часнику 1 солодкий перець 200 мл томатного соку 30 г вершкового масла 2 ст. л. томатної пасти 3 л води сіль за смаком.

Розігрійте духовку до 200 градусів та запікайте свинячі ребра протягом 30 хвилин до золотавої скоринки.

Корінь селери (¼ шт.) промийте та наріжте довільними шматками. Моркву для борщу (1-2 шт.) поріжте такими ж шматками. Запечені ребра перекладіть до каструлі та залийте 3 літрами води, додайте порізані селеру та моркву і половину нечищеної цибулини, доведіть до кипіння та варіть на середньому вогні 30 хвилин.

Приготуйте засмажку для борщу - солодкий перець (1 шт.) поріжте невеличким кубиком, томати (2 шт.) та цибулю, другу половину, поріжте дрібним кубиком.

Не сильно обсмажте овочі на пательні з 30 г вершкового масла.

Додайте 200 мл томатного соку та 2 ст. л. томатної пасти, тушкуйте ще 5-7 хвилин.

Додайте один буряк, тертий на крупній терці, тушкуйте ще 3-4 хвилини. Головку часнику розріжте навпіл та додайте до каструлі з борщем.

Капусту (¼ качана) нашаткуйте та відставте – її ми будемо додавати до борщу наприкінці приготування. З другого буряка вичавіть сік або просто натріть буряк на дрібну терку та вичавіть сік через сито.

Додайте сік у каструлю, а разом з ним 3 горошини духмяного перцю, 2 лаврових листа і сіль за смаком.

3-4 картоплини наріжте кубиками та покладіть у каструлю.

Засмажку додайте до каструлі з бульйоном. Головку часнику розріжте навпіл та додайте до каструлі з борщем.

Капусту (¼ качана) нашаткуйте та відставте.

Додайте копчені або в’ялені груші 1-2 шт., щоб надати борщу смаку димку.

В кінці додайте до каструлі нашатковану капусту та через 5 хвилин зніміть борщ з плити. Дайте борщу настоятись щонайменше 30 хвилин.

Останні новини:

Ця яєчня стане вашим улюбленим сніданком: Сумська поділилася рецептом

Так смачно на сніданок яйця ви не готували: Хіменес-Браво дав оригінальний рецепт.

Оригінальний омлет за лічені хвилини: Хіменес-Браво розкрив рецепт корисного сніданку.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ

​Війська РФ атакують ЗСУ хімічними боєприпасами: за жовтень було понад 320 випадків