Як правильно варити кукурудзу: "Мастер Шеф" Ярославський розкрив рецепт
На своїй сторінці в Instagram суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський поділився з українцями секретами приготування кукурудзи.
"Мастер Шеф" Володимир Ярославський радить обирати молоді та свіжі качани, у яких листки ще зелені, а не сухі та жовті.
Очищаємо кукурудзу. На дно каструлі "Мастер Шеф" Володимир Ярославський радить покласти трохи листків (як захист і для аромату), потім очищені качани, заливаємо їх водою, щоб вона повністю вкривала кукурудзу, підсолюємо і зверху також можна покласти трохи листя.
Доводимо кукурудзу до кипіння та варимо її протягом 10-20 хвилин. Якщо кукурудза старіша, то на її приготування знадобиться 45-60 хвилин. Пробуйте кукурудзу на смак, аби перевірити, чи достатньо вона мʼяка.
"Мастер Шеф" Володимир Ярославський дає постояти качанам у воді ще 5-10 хвилин, а потім зливає воду, аби кукурудза не була водянистою.
Відварену кукурудзу можна подавати з вершковим маслом і зеленню, доповнювати улюбленим соусом. Також "Мастер Шеф" Володимир Ярославський радить спробувати кукурудзу з тоненько нарізаним салом – виходить просто бомба.
Крім того, можна додатково запекти кукурудзу на грилі, або зрізати зернятка та додавати до різноманітних страв.