Як приготувати домашній кетчуп на зиму: швидкий бюджетний рецепт

Як приготувати домашній кетчуп на зиму: швидкий бюджетний рецепт

Сезон консервації в самому розпалі, тому пропонуємо вам чудовий рецепт кетчупу на зиму, який здивує вас своїм смаком.

Унікальним рецептом на своєму ютуб-каналі поділилася Юлія Горячко.

Щоб приготувати кетчуп на зиму вам знадобиться 6 кілограмів стиглих помідорів, 1 кілограм кислих яблук і 500 г цибулі, 3 стручки перцю чилі, 550 г цукру, 2,5 столові ложки не йодованої солі, 2 головки часнику та спеції: кориця, солодка паприка, чорний перець і гвоздика. На завершення, підготуйте трішки оцту для консервування.

Спосіб приготування:

Спочатку підготуйте помідори, видаляючи плодоніжки і серединки, а потім наріжте їх на чотири частини. Цю масу можна не очищати від шкірки, якщо ви плануєте бланшувати помідори. Яблука і цибулю наріжте великими шматочками, адже всі інгредієнти будуть варитися та змішуватися блендером. Три стручки перцю чилі можна додати разом з насінням, якщо любите гостроту.

Всі підготовлені інгредієнти пересипте у велику каструлю і поставте варитися на середньому вогні. Варіть суміш приблизно 30-40 хвилин до того, як вона стане м’якою. Потім використовуйте блендер, щоб отримати однорідну масу. Якщо ви хочете, щоб кетчуп був зовсім без часточок, можете протерти його через сито, але цей крок не є обов’язковим.

Після того, як маса стане однорідною, варіть її ще 20 хвилин, не накриваючи кришкою, щоб випарувалася зайва волога. Спеції, такі як гвоздика, можна загорнути в марлю, щоб легше було їх видалити з готового кетчупу. Додавайте чорний перець, солодку паприку, корицю та сіль за смаком, а також цукор, щоб збалансувати кислі нотки.

Вливши перемелений часник у масу, варіть все ще 30 хвилин. Наприкінці додайте оцет, проварюючи ще 2-3 хвилини. Готовий кетчуп розливайте у попередньо стерилізовані банки, закривайте їх кришками і перевертайте догори дном. Укутайте банки у щось тепле та залиште до повного охолодження.

Таким чином, ви отримаєте смачний домашній кетчуп на зиму, який стане відмінним доповненням до ваших страв. Обов'язково спробуйте цей рецепт.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ

​Війська РФ атакують ЗСУ хімічними боєприпасами: за жовтень було понад 320 випадків