Як приготувати форшмак по-одеськи: простий і неймовірно смачний рецепт
Форшмак — це популярна закуска, головними інгредієнтами якої є дрібно рублений оселедець, яйця, вершкове масло та цибуля, також часто до нього додають яблуко чи картоплю.
Існує безліч рецептів форшмаку. Цього разу на своїй сторінці в Instagram фудблогерка Юлія Сенич показала, як приготувати автентичний одеський форшмак.
Щоб приготувати автентичний одеський форшмак, нам знадобиться:
- оселедець - 1 шт.
- яйця - 3 шт.
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- яблуко (зелене) - 1 шт.
- вершкове масло - 60 г
- сіль і мелений перець - за смаком
- лимонний сік - за смаком
Оселедець розбираємо на філе, зачищаємо від кісточок та дрібно рубаємо ножем. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, яблуко та варені яйця натираємо на дрібній тертці та додаємо до оселедця.
Також додаємо мʼяке вершкове масло (кімнатної температури, не розтоплене), додаємо сіль, перець, а також лимонний сік, щоб збалансувати смак. Перемішуємо все до однорідності – і форшмак готовий.
Подавати форшмак найкраще з чорним хлібом, для декору зверху можна додати трішки дрібно нарізаної зеленої цибулі.
Раніше своїм рецептом форшмаку поділилася переможниця "Мастер Шеф - 12" Валерія Матрохіна. Для її рецепту знадобиться 1 оселедець, 50 г білого хліба без скоринки, 100 г молока, 1 цибулина, 1-2 зелених яблука, 30 г вершкового масла, сіль, перець і лимонний сік за смаком.