Як приготувати гриби: "Мастер Шеф" Мартиновська назвала секретний інгредієнт, який додасть смаку
Зірка шоу "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська показала, як просто, але водночас дуже смачно та вишукано приготувати гриби.
"Маринувати, дегласувати, фламбувати… так, алкоголь можна не тільки пити, він здавна використовується в кулінарії. І його властивості ой які різноманітні🤩 Соуси, випічка, маринади, ефірні олійки, морозиво - тут скрізь необхідний алкоголь для покращення смаку, текстури, аромату👌І не треба його боятися - важлива кількість!", – пише "Мастер Шеф" Мартиновська.
Беремо улюблені гриби та добре їх вимиваємо ("Мастер Шеф" Ольга Мартиновська взіла трохи опеньок, печериць і шиїтаке). Цибулю (краще за все шалот) чистимо та дрібно нарізаємо.
Відправляємо гриби на добре розігріту пательню та обсмажуємо.
"Тільки, будь ласка, - гриби потрібно смажити на високому вогні, а не варити їх у сковороді. Коли вогонь замалий - гриби не смажаться, а випускають власну воду, в якій потім і варяться. Стають малесенькими і сухими. Тому - дайте їм вогню 🔥", – пояснює "Мастер Шеф" Ольга Мартиновська.
Після цього додаємо до грибів цибулю, трохи вершкового масла, зменшуємо вогонь і тушкуємо. Далі треба дегласувати все 30-40 мл віскі – таким чином ми одразу готуємо соус разом із грибами.
"Мастер Шеф" Ольга Мартиновська дає алкоголю трохи випаруватися і в кінці додає трішки вершків. Також можна додавати шпинат і витриманий сир. На смак додаємо сіль і перець.
Зверху суддя "Мастер Шеф" додає сирий жовток, перемішує все і смакує, мокаючи хліб у соус.