Як приготувати ідеальну аджику: "Майстер Шеф" Євген Клопотенко розкрив фірмовий рецепт
Переможець проєкту "Мастер Шеф", а тепер відомий шеф-кухар і ресторатор Євген Клопотенко поділився з українцями найпростішим рецептом смачної аджики.
"Простіше вже не буде", – наголосив Євген Клопотенко.
Для приготування домашньої аджики "Мастер Шеф" Євген Клопотенко бере такі інгредієнти:
- помідори - ,15 кг
- цибуля ріпчаста - 2 шт.
- морква - 3 шт.
- перець солодкий - 3 шт.
- перець чилі - 2 шт.
- олія - 125 г
- сіль - 1,5 ст.л.
- цукор - 100 г
- оцет яблучний - 125 г
- часник - 2 голівки
- сливи - 5 шт.
Усі овочі та сливи чистимо, видаляємо насіння та кісточки та нарізаємо на довільні шматки. Помідори чистити від шкірки не потрібно.
Євген Клопотенко пропускає помідори, цибулю, моркву, перець солодкий і чилі, часник і сливи через мʼясорубку. Отриману масу переливаємо в каструлю, ставимо на вогонь і варимо приблизно годину, періодично помішуючи.
За 10 хвилин до готовності Клопотенко вливає до овочів олію та оцет, додає сіль, цукор і добре все перемішує. Готову гарячу аджику переливаємо в стерилізовані банки та закриваємо стерилізованими кришками.
Раніше своїм рецептом сирої аджики поділилася зірка "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк. Щоб приготувати смачну та пікантну сиру аджику нам знадобиться 1,2 кг помідорів, 0,5 кг болгарського перцю, 100 г перцю чилі, 100 г часнику, 80 г солі, 150 г оцту та кріп за смаком.