Як приготувати найкращу паску на жовтках: перевірений рецепт наших бабусь

Як приготувати найкращу паску на жовтках: перевірений рецепт наших бабусь

Цей рецепт паски на жовтках не новий, перевірений роками і достатньо простий, тож не потребує особливих кулінарних навичок.

Рецептом паски на жовтках за рецептом наших бабусь поділилася блогерка з Чернівців Крістіна Булезюк.

Для опари знадобляться такі інгредієнти: молоко – 250 мл (темп 30-35°С), дріжджі – 30 гр., цукор – 1 ст.л. (з загальної маси), борошно – 4 ст.л. (з загальної маси).

«Залишаємо підніматись в теплому місці на 30 хвилин», - пояснила хід приготування паски на жовтках Крістіна.

Для тіста знадобляться жовтки – 5 шт, цукор – 150 гр. (загальна кількість), ванілін – 1 пакетик = 1,5 гр., вершкове масло – 100 гр. (його необхідно розтопити і охолодити до температури 35 С), олія – 20 гр. (1,5 ст.л) + для змащування рук рук і миски, сметана 20% – 40 гр., цедра 1 апельсина – 1 ст.л., сіль – ½ ч.л., мускатный горіх – ¼ ч.л., борошно – 500 гр. (загальна кількість).

А також, за бажанням, куркума 1/3 ч.л. і ізюм або цукати. Буде ще смачніше, якщо на ніч замочити їх у ромі.

Як приготувати найкращу паску на жовтках.

Для глазурі до паски на жовтках знадобляться білок – 1 шт, цукрова пудра – 80 гр., лимонний сік – 1 ч.л.

«Вага тіста = 1350 гр. 4 форми діаметром по 11 см.», - уточнила кулінар.

Під час приготуванні опари всі складові мають бути обов’язково теплими - залишаємо рости на 30 хвилин.

Як приготувати найкращу паску на жовтках.

Як приготувати найкращу паску на жовтках.

Тепер збиваємо жовтки з цукром, додаємо прянощі, розтоплене масло, цедру одного апельсина, сіль, все змішуємо і вливаємо у суміш вже підняту опару.

Далі поступово додаємо просіяне борошно, та замішуємо тісто 25-30 хвилин вручну до еластичності та залишаємо рости. Тісто піднялось у 2 рази - додаємо цукати, знову заміс 10 хв. і знову в тепле місце підніматись.

Викладаємо тісто у форми та залишаємо щоб піднялось третій раз

«Отже: Перший підйом = 50-60 хв. Другий підйом = 50-60 хв. Підйом у формах = 50-60 хв.
Випікаємо: 1. при темп. 170°С – 25 хв. 2. при темп. 175°С – ще 8-10 хв.», - пояснила Крістіна Булезюк секрети приготування пасок на жовтках.

Готові паски слід прикрасити глазур’ю.

Рецепт сирної паски без дріжджів, який не підведе: неймовірно смачна.

Рецепт приголомшливої сирної паски з начинкою: все дуже просто.

Пухка і запашна паска, як у дитинстві: вдалий рецепт без зайвого клопоту.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Як зберегти врожай під час перших осінніх заморозків: дієві способи

Виплата нової допомоги: хто може отримати від 2000 до 21000 грн

Нацбанк готується скасувати копійки: що це означає

Хелловін під загрозою: ціни на гарбузи б'ють всі рекорди

Як зберегти врожай без електрики та погреба: важливі поради для українців

Астрологи назвали "пухнастих двійників" для кожного знака Зодіаку: яка порода кішок вам підходить

Пенсія не менше 8 тисяч гривень: 4 категорії, які не отримають менше

Ніжні пампушки з маковою начинкою та кремом: ідеальний десерт від "Мастер Шефа"

Де сядеш, там і злізеш: знаки Зодіаку, якими неможливо маніпулювати

На блокпостах посилять перевірки: що потрібно мати при собі

Коли викопувати буряк та як правильно це робити: головні правила

Підготовка до складної зими: чи вистачить газу для українців і що буде з тарифами

Дуже хотів на передову: військовий втік зі служби в ТЦК, його сурово покарали

Путін готовий до розмови з Шольцем, з яким не спілкувався з 2022 року - Пєсков

Сходили на манікюр і отримали опік через лампу: як врятувати нігті, 4 обов'язкові кроки