Як приготувати полтавські галушки з куркою: зірка "МастерШеф" Ярославський поділився своїм рецептом

Як приготувати полтавські галушки з куркою: зірка "МастерШеф" Ярославський поділився своїм рецептом

Щоб приготувати полтавські галушки з куркою, потрібно почати з основного — правильного замішування тіста на кефірі та підготовки курячого рагу. Коли галушки відваряться, вони будуть поєднані з ароматним курячим рагу, яке готується зі спеціями та сметаною.

Галушки — ніжні й соковиті — чудово смакують і самі по собі, але стають ще смачнішими, якщо приготувати полтавські галушки разом з м'ясними стравами. Можна експериментувати зі смаками: додати куркуму для східних ноток або підсмажити галушки на смальці до золотистої скоринки після відварювання.

Володимир Ярославський рекомендує приготувати полтавські галушки з курячим рагу, а перед подачею протушкувати страву кілька хвилин, щоб всі смаки поєдналися.

Порада: Щоб отримати апетитну скоринку, викладайте шматочки курки на добре розігріту сковорідку з олією, не перемішуйте відразу, а зачекайте, поки утвориться золотава скоринка, потім обсмажте з іншого боку. Це важливий крок, якщо ви хочете приготувати полтавські галушки з насиченим і смачним рагу.

Інгредієнти (на 4 порції):

Для курячого рагу:

  • Куряче філе зі стегна — 600 г
  • Цибуля ріпчаста — 200 г
  • Сметана — 60 г
  • Сіль — 1/2 ч. л.
  • Перець духмяний мелений — 1/2 ч. л.
  • Сушений чебрець — 1/2 ч. л.

Для галушок:

  • Кефір — 250 мл
  • Борошно — 350 г
  • Яйця курячі — 1 шт.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Сода харчова — 6 г

Приготування:

  1. Наріжте м'ясо кубиками приблизно 2×2 см та обсмажте на олії. Перекладіть у сотейник.
  2. У тій же сковороді обсмажте дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору.
  3. Додайте цибулю до курки, залийте водою на 1-2 см, залиште тушкуватися на малому вогні протягом години.
  4. Додайте сіль, перець і в кінці приготування — сметану. Тушкуйте ще декілька хвилин.
  5. Щоб приготувати полтавські галушки, змішайте кефір з яйцем і сіллю, додайте просіяне борошно та соду, замісіть тісто. Дайте йому відпочити 10 хвилин.
  6. Підготуйте пароварку або використовуйте каструлю з ситом.
  7. Сформуйте з тіста «джгути» діаметром 2 см, наріжте їх на невеликі шматочки та присипте борошном.
  8. Варіть галушки на парі протягом 2 хвилин. Потім перекладіть у посудину, трохи змащену олією.
  9. Поєднайте галушки з рагу і тушкуйте 3-5 хвилин перед подачею.

Таким чином, ви зможете приготувати полтавські галушки з куркою, які будуть ніжними, ароматними та дуже смачними.

Недостатньо стажу для виходу на пенсію: що можна зробити, щоб не залишитись без виплат на старості

Українців чекає низка виплат у липні: від яких організацій можна отримати грошову допомогу

Бусом привезли до ТЦК: чоловік категорично відмовився від мобілізації, чим закінчилась історія

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ