Як приготувати смажену картоплю: фіналістка "Мастер Шеф" дала ідеальний рецепт
Зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф - 12" Ольга Рябенко показала, як приготувати неймовірно смачну смажену картоплю з грибами, цибулею та часником.
"Ділюсь рецептом ідеальної страви для посиденьок із рідними та друзями. Така вечеря або обід завжди виходить швидко та дуже смачно", – наголосила "Мастер Шеф" Ольга Рябенко.
Для приготування ідеальної смаженої картоплі фіналістка "Мастер Шеф" бере такі інгредієнти:
- картопля — 1 кг
- олія — 3 ст.л.
- сіль — за смаком
- печериці — 400 г
- цибуля ріпчаста — 2 шт.
- часник — 3 зуб.
- баварські ковбаски — за бажанням
- кріп — маленький пучок
Картоплю та гриби "Мастер Шеф" Ольга Рябенко нарізає слайсами, цибулю – півкільцями, а часник натирає на дрібній тертці.
Сковорідку дял такої кількості картоплі обовʼязково потрібно брати велику, інакше вона тушкуватиметься, а не смажитиметься. На великій пательні розігріваємо невелику кількість олії та викладаємо нарізану картоплю.
Смажимо картоплю до золотистості з обох боків, періодично перемішуючи. Коли у картоплі зʼявиться золотиста скоринка, додаємо сіль, гриби, цибулю та часник та смажимо все разом до готовності.
Також у процесі приготування "Мастер Шеф" Ольга Рябенко викладає на пательню до картоплі баварські ковбаски та обсмажує їх до готовності та румʼяності. Готову смажену картоплю посипаємо дрібно нарізаним кропом і можна подавати.