Як приготувати солянку: простий рецепт популярної страви
Цей рецепт стане вашим найшвидшим варіантом для приготування, а копченості та солоні огірки нададуть страві справжнього характеру.
Рецептом солянки поділилися сестри Карина та вікторію із ютуб-каналу Twins Kitchen.
Вам знадобляться такі інгредієнти: 1 кілограм свинини, 1 кілограм картоплі, 2 цибулини та 2 моркви, 350 г копченої ковбаси, 150 г оливок, або маслин, 2 столові ложки соняшникової олії, 200 мл томатного соку, 3-4 зубчики часнику, зелень кропу, 1 чайна ложка солі, 0,5, 1 столова ложка цукру, 1 чайна ложка суміші солодких перців і паприки, 1 чайна ложка чорного меленого перцю та два лаврові листи.
Спосіб приготування:
Спочатку наріжте свинину на середні шматочки і відправте її варитися. Поки бульйон вариться, підготуйте картоплю, нарізавши її кубиками, і також відправте варитися в бульйон. Тепер настав час зайнятися підготовкою інгредієнтів для засмажки. Дрібно наріжте цибулю, а моркву натріть на дрібну тертку. Консервовані огірки, ковбасу, оливки, часник і кріп наріжте так само.
У розігріту сковороду влийте олію і почніть тушкувати цибулю з морквою, додаючи нарізані огірки та ковбасу. Тушкуйте цю суміш близько п’яти хвилин, періодично помішуючи. Після цього влийте томатний сік, додайте подрібнений часник та спеції. Тушкуйте ще три-п’ять хвилин, поки суміш не набуде аромату.
Тепер додайте готову засмажку до бульйону, не забудьте додати оливки. За смаком можна ще додати сіль і спеції. Варіть все до закипання, а потім додайте кріп і варіть ще три хвилини. Коли солянка закипіла, вимкніть вогонь і дайте страві настоятися ще 15 хвилин.
При подачі не забудьте додати у кожну тарілку свіжу зелень, ложку сметани та шматочок лимона для додаткового смаку. Цей рецепт солянки легко підкорить серця ваших рідних та друзів, а її аромат наповнить вашу кухню теплом і затишком. Смачного!