Як приготувати цвітну капусту: зірка "Мастер Шеф" поділилася рецептами смачних салатів
Цього разу у себе в Instagram учасниця "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк поділилася рецептами двох смачнющих салатів із цвітною капустою.
Зірка "Мастер Шеф" відзначила, що для приготування обох салатів спершу цвітну капусту потрібно бланшувати: розбираємо її на суцвіття та занурюємо в окріп на 3-4 хвилини, а потім одразу перекладаємо в холодну воду, щоб вона зберегла хрусткість та максимальну користь.
"Капуста має бути хрусткою, так смачніше", – наголосила "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк.
Для приготування першого салату "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк бере такі інгредієнти: цвітна капуста, солодкий перець, морква, синя цибуля, часник, петрушка, сіль, мелений перець, паприка, куркума, соєвий соус, яблучний оцет та олія.
Цибулю, моркву та перець зірка "Мастер Шеф" нарізає тонкою соломкою та обсмажує на сильно розігрітій олії буквально декілька хвилин, додаємо спеції та перемішуємо. Овочі не потрібно смажити до готовності, вони мають залишитися аль денте.
Змішуємо обсмажені овочі, гарячу олію, цвітну капусту, додаємо дрібно нарізану петрушку та решту інгредієнтів. Щоб салат промаринувався, на 15 хвилин відправляємо його в холодильник.
Для другого салату "Мастер Шеф" Мирослава Пекарюк, окрім цвітної капусти, використовує огірки, варені яйця, кріп, сметану, гірчицю, сіль і перець за смаком.
До капусти додаємо нарізані огірки, яйця, кріп, заправляємо сметаною з гірчицею, солимо, перчимо і можна насолоджуватися.