Як приготувати жульєн із куркою та грибами: ідеальний рецепт
Своїм рецептом ідеального жульєну на своїй сторінці в Instagram поділився український кулінарний блогер Алекс Міль – страва виходить дуже смачною та поживною.
Щоб приготувати смачний жульєн із куркою та грибами, нам знадобляться такі інгредієнти:
- філе куряче - 450 г
- печериці - 200 г
- цибуля ріпчаста - 150 г
- вершки (жирність 33%) - 200 г
- борошно - 20 г
- сир твердий - 100 г
- моцарела - 30 г
- сіль, перець мелений, паприка - за смаком
- олія для смаження - 2 ч.л.
Цибулю та гриби нарізаємо дрібними кубиками, а куряче філе – невеликими шматочками.
На розігрітій пательні з невеликою кількістю олії спершу обсмажуємо цибулю приблизно 3 хвилини. Далі додаємо до цибулі гриби та продовжуємо смажити ще протягом 6 хвилин, періодично помішуючи.
У кінці додаємо куряче філе, солимо, перчимо, додаємо паприку за смаком і смажимо все разом іще приблизно 8-10 хвилин, не забуваючи помішувати. Після цього вливаємо густі вершки, додаємо борошно, добре все перемішуємо та тушкуємо ще 2-3 хвилини.
Готову масу розкладаємо або в порційні формочки для запікання, або в одну велику, а зверху посипаємо все тертим сиром.
"Щоб вийшла ідеально-красива сирна кірочка - то змішайте 100 г твердого сиру і 30 г моцарели та присипте ними жульєн", – радить кулінар.
Запікаємо жульєн у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 15-20 хвилин до румʼяної сирної скоринки.