Як швидко та смачно приготувати свинячу вирізку: авторський рецепт від Тетяни Литвинової

Як швидко та смачно приготувати свинячу вирізку: авторський рецепт від Тетяни Литвинової

Тетяна Литвинова, шеф-повар і ресторатор, пропонує вам приготувати смачне м'ясо.

Щоб свинна вирізка вийшла соковитою, підготуйте такі інгредієнти:

  • 700 г свинної вирізки
  • 200 г бекону (підкопченого, нарізаного)
  • 2 столові ложки м’якого вершкового масла
  • 1-2 столові ложки гірчиці (за смаком)
  • 100 г домашнього кетчупу або томатного соусу
  • 3 зубчики часнику
  • Сіль та перець за смаком

Розпочніть з підготовки свинної вирізки. Зачистіть м'ясо від плівочок, залишаючи тонкий шар жиру, який надасть страві соковитості. За допомогою ножа зробіть кілька продольних надрізів, не дорізаючи до кінця. Ці надрізи створять простір для маринаду.

У окремій мисці змішайте м’яке вершкове масло, гірчицю, кетчуп, сіль, перець і подрібнений часник. Добре перемішайте до отримання однорідної маси.

Рівномірно змастіть маринадом свинну вирізку, втираючи його в надрізи. Це додасть м'ясу аромат та смак. Спробуйте використати свою улюблену гірчицю для більш виразного смаку. Загорніть свинну вирізку у пергаментний папір, а потім у фольгу. Це допоможе зберегти всі соки під час приготування.

Розігрійте духовку до 180°C. Покладіть загорнуту свинну вирізку на деко та запікайте протягом 25-30 хвилин. Важливо запікати м'ясо спочатку загорнутим, щоб воно не висушилося.

Після 30 хвилин вийміть свинну вирізку з духовки, розгорніть фольгу та пергамент. Поставте на ще 10 хвилин в духовку для отримання рум'яної скоринки.

Ваша свинна вирізка готова! Вийміть з духовки, дайте їй охолонути кілька хвилин, а потім наріжте на порційні шматки. Подавайте зі свіжими овочами або улюбленим гарніром.

Цей рецепт свинної вирізки з беконом стане справжньою знахідкою для тих, хто полюбляє м'ясні страви.

Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Мастер Шеф": дуже просто та смачно.

Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.

Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату з помідорів.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ

​Війська РФ атакують ЗСУ хімічними боєприпасами: за жовтень було понад 320 випадків