Як смачно приготувати курку: фіналістка "Мастер Шеф" дала оригінальний рецепт
Зірка тринадцятого сезону "Мастер Шеф" Альона Московченко поділилася рецептом неймовірно смачної та соковитої курки з абрикосами в якості гарніру.
Для цього рецепту "Мастер Шеф" Альона Московченко бере такі інгредієнти:
- курка – тушка (приблизно 2 кг)
- цибуля (ріпчаста або шалот) – 1 кг
- перець чилі – 1 шт.
- часник – 3 зуб.
- імбир – 5 см
- лайм – 1 шт.
- вершкове масло + олія для смаження
- абрикоси – 500 г
- сіль, перець, цукор – за смаком
- борошно – 1 ст.л.
- шавлія – 3 гілочки
Курку розбираємо на шматки. З абрикосів видаляємо кісточки. Перець чилі, часник та імбир дрібно нарізаємо. Цибулю чистимо, шалот лишаємо цілою, а ріпчасту розрізаємо на кілька шматків – вона буде "подушкою" для курки, а також основою соусу.
На суміші вершкового масла та олії зірка "Мастер Шеф" обсмажує курку з усіх боків до золотистості. Під час смаження підсолюємо її з кожного боку.
Посуд для запікання краще брати з кришкою, або ж потім щільно загортаємо його фольгою. На дно форми "Мастер Шеф" Альона Московченко викладає цибулю, а на неї обсмажені шматки курки.
На тій же пательні, де смажили курку, тепер обсмажуємо чилі, імбир і часник буквально одну хвилину. Слідом додаємо борошно та перемішуємо, вливаємо 0,5 л води, додаємо сіль, цукор, спеції за смаком і заливаємо цим соусом курку.
Зверху в форму викладаємо частину абрикосів, гілочки шавлії, цедру лайма, накриваємо та відправляємо в розігріту до 160 градусів духовку на 1,5 години.
За 10 хвилин до кінця запікання готуємо гарнір. На розігріту сковорідку "Мастер Шеф" Альона Московченко викладає решту абрикосів, додає трішки цукру, сік лайма, шматочок вершкового масла та карамелізує до утворення глазурі.
Подаємо курку з гарніром із абрикосів, поливаючи її соусом з дна посуду.