Як смачно засолити рибку: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво дав простий і шалено смачний рецепт

Як смачно засолити рибку: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво дав простий і шалено смачний рецепт

Суддя "Мастер Шеф", відомий шеф-кухар і ресторатор Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом знаменитої скандинавської закуски – гравлакс, що в буквальному перекладі означає "похований" лосось.

"Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво розповів, що ця закуска виникла в Скандинавії як спосіб зберігання риби. Раніше, коли холодильників не було, лосося щедро солили, натирали різними спеціями та закопували в землю.

"Добре, що зараз нічого не треба закопувати, достатньо скористатися фольгою чи пергаментом. Проте смак вийде таким же неймовірним", – наголосив "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво.

Для цього рецепту "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво бере інгредієнти в такій пропорції на 100 г лосося:

  • крупна сіль - 40 г
  • цукор - 5 г
  • кріп - 10 г
  • цедра половинки лимона
  • горілка - 20 г
  • суміш перців - 3 г

Філе риби зачищаємо від шкіри та кісточок, перчимо, додаємо цедру лимона, поливаємо горілкою, засипаємо дрібно нарізаним кропом, а зверху повністю покриваємо сумішшю солі і цукру.

"Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво накриває рибу та відправляє її в холодильник мінімум на 12 годин, аби вона добре просолилася.

Українці в коментарях оцінили рецепт солоної рибки від Ектора Хіменеса-Браво з "Мастер Шеф":

"Готувала рибку за Вашим рецептом Вийшла дуже смачна, просто маніфік ";

"Я так солила, мені дуже сподобалося. Дуже смачно та соковито. На ніч замаринувати і вранці на сніданок бутерброди ";

"Дякую! Це шалено смачно! Я близько двох років так солю, і ніяких інших способів більше не хочу куштувати)".

Вдалий варіант закуски: суддя "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом випічки.

Хіменес-Браво розкрив рецепт солодкої курки з соусом.

Залаштунки "Мастер Шеф": чого ніколи не показують глядачам і хто живе з Ектором.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Ощадбанк спростив умови кредитування: кому видадуть гроші на пільгових умовах

Молоко, вершки та сметана – розкіш для простого українця: як змінилися ціни

Курячі котлети вийдуть нереально смачними: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво дав новий рецепт

"Не пам'ятаю, коли останній раз...": Марина Боржемська зізналася у проблемах із чоловіками

Втримаються від "мінусів" лише деякі території: синоптик розповіла про погоду в Україні

Випускникам 2025 року готують великі зміни: що чекає на школярів

Що робити, якщо продуло шию: доктор Комаровський дав корисні поради

Доведеться докуповувати? Українцям відповіли, що буде із пенсією, якщо знайдуть "російський" стаж

ПриватБанк залишає українців без зарплати: картки блокують без попередження — не застрахований ніхто

Ледачий грецький пиріг: смачний сніданок за півгодини від "Мастер Шефа" Литвинової

Відразу три легендарні ігри з 2000-х отримають ремастери: фани прощаються з "піксельною" красою

Українці почали активніше мобілізуватися: у ТЦК похвалилися ефективністю рейдів

Не вистачає стажу для пенсії: яку допомогу оформити, щоб вижити на старості років

Спілкуйтесь з близькими та демонструйте досягнення: астрологічний прогноз на 18 жовтня

Чому не можна давати сіль 18 жовтня і навіщо їсти пиріжки сьогодні: прикмети та заборони на Луки