Як засолити червону рибу: рецепт ідеального маринаду від зірки "Мастер Шеф"
На своїй сторінці в Instagram учасник кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Владислав Міцкевич показав, як смачно замаринувати червону рибу.
Для маринаду на 1 кг лосося зірка "Мастер Шеф" бере такі інгредієнти:
- буряк - 1,5 шт.
- капуста червонокачанна - 200 г
- цедра апельсина - 10 г
- цедра лимона - 10 г
- цедра лайма - 5 г
- апельсиновий сік - 50 г
- цукор - 30 г
- сіль - 20 г
- коріандр мелений - 5 г
- петрушка - 10 г
- кріп - 10 г
- базилік - 10 г
- оливкова олія - 20 г
Буряк чистимо та натираємо на крупній тертці. Червонокачанну капусту зірка "Мастер Шеф" також натирає на тертці. Знімаємо цедру апельсина, лимона та лайма.
В мисці змішуємо буряк, капусту, цедру, додаємо апельсиновий сік, цукор, сіль, мелений коріандр, листочки петрушки, кропу, базиліка та оливкову олію. Трішки віджимаємо буряк і капусту, щоб вони пустили сік.
У миску з маринадом кладемо шматок філе лосося та "закопуємо" його під бурякову суміш. Щоб риба промаринувалася, за словами зірки "Мастер Шеф", буде достатньо лише двох-трьох годин.
Замариновану рибу дістаємо з маринаду, промиваємо та нарізаємо на тоненькі шматочки.
Для подачі "Мастер Шеф" Владислав Міцкевич обсмажує на змащеній олією пательні хліб, змащує його вершковим хроном, додає огірковий тартар (огірок, нарізаний дрібним кубиком + базилік + олія + сіль), зверху викладає шматочки маринованої риби та прикрашає брускети мікрогріном.