Як засолити червону рибу: шеф-кухар дав перевірений рецепт, як із ресторану
Правильно засолити червону рибу (лосось, сьомгу, форель, горбушу) можна просто та швидко в домашніх умовах, а на смак вона буде як ресторанна.
Рецептом ідеальної слабосоленої червоної риби поділився шеф-кухар Олександр Огороднік на своїй сторінці в Instagram.
"Вже девʼять років працюю на кухні і солю за одним і тим самим рецептом. Все дуже просто і швидко", – відзначив шеф-кухар.
Для маринаду на 500 г червоної риби нам знадобляться такі інгредієнти
- сіль морська - 100 г
- цукор - 75 г
- коріандр мелений (за бажанням, можна і без нього) - 0,5 ч.л.
Змішуємо сіль, цукор і коріандр. Не варто лякатися кількості солі, риба вбере лише стільки, скільки потрібно.
На деко насипаємо частину солі, викладаємо на неї філе лосося, а зверху засипаємо рештою солі. Трішки натираємо рибу та розрівнюємо шар солі. Загортаємо деко з рибою харчовою плівкою та відправляємо в холодильник на 12 годин.
З готової риби вийде зайва рідина, її зливаємо та промиваємо рибу під холодною проточною водою. Після цього просушуємо філе лосося паперовими рушниками.
Нарізаємо слабосолену червону рибу тоненькими слайсами та насолоджуємося. Зберігати її потрібно або в холодильнику при температурі від 0 до +4 градусів до пʼяти днів, або ж можна її порційно пофасувати в пакети, заморозити та зберігати в морозилці до 30 діб.