Як засолити рибу: шеф-кухар дала ідеальний рецепт малосольної скумбрії
Краще за слабосолену рибу може бути тільки риба, яку ви засолили самі, тому шеф-кухар Валентина Кущ показала, як удома приготувати ідеальну слабосолену скумбрію.
Скумбрію для цього рецепту шеф-кухар використовує заморожену.
Для маринаду на одну скумбрію нам знадобляться такі інгредієнти:
- сіль - 2 ч.л.
- цукор - 1 ч.л.
- лавровий лист - 2 шт.
- перець чорний горошок - 0,5 ч.л.
- коріандр - 1/3 ч.л.
- вода - 200 г
- олія - 1 ст.л.
- оцет 6% - 1 ст.л.
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
"Якщо любите більш пряне, то додайте трішки духмяного перцю і 2-3 гвоздички. Я таке не люблю", – відзначила шеф-кухар.
Щоб приготувати маринад, спершу в воду додаємо сіль, цукор, чорний перець горошком, лавровий лист і коріандр, а також духміний перець і гвоздику за бажанням. Ставимо суміш на вогонь, доводимо до кипіння та даємо прокипіти буквально хвилину.
Після цього знімаємо з вогню, вливаємо оцет, олію, перемішуємо та лишаємо маринад охолоджуватися.
Коли скумбрія ще підморожена, чистимо її від нутрощів, відрізаємо голову під плавником, як на відео (щоб подивитися, проскрольте вниз). Також відрізаємо хвіст і всі плавці. Рибу нарізаємо на стейки товщиною з півтора пальця.
Цибулю нарізаємо кільцями. Складаємо рибу та цибулю в ємність, у якій будете маринувати, заливаємо маринадом і відправляємо в холодильник мінімум на ніч, а краще на добу.